tesa tSMS 2024 KV_Tadaa_4k_sRGB.jpg

Tesa: snel en makkelijk wanddecoratie ophangen

Tesa plakspijkers zijn inmiddels een bekende en succesvolle verschijning in veel bouwmarkten. Tesa behaalt dan ook mooie resultaten met haar tSMS assortiment: het merk heeft maar liefst 66% marktaandeel binnen de categorie montagestrips (bron: Gfk 2022). Om deze categorie verder te verstevigen lanceert tesa in het voorjaar van 2024 een grootschalige mediacampagne. Deze wordt Europees uitgerold, waarbij er vanaf maart maar liefst ruim 2,2 miljard Europese consumenten bereikt worden.

Fotolijsten en andere objecten bevestigen en ophangen was nog nooit zo makkelijk, zonder hiervoor te hoeven boren. Met de innovatieve tesa SMS (Smart Mounting Systeem) producten behoren gaten in de muur namelijk tot het verleden, maar is een klusser wel altijd verzekerd van een ijzersterke bevestiging. De zelfklevende spijkers van tesa hebben bovendien een betrouwbare hechting op verschillende ondergronden, zoals tegels, behang en pleisterwerk. Voor een retailer bieden de klevende spijkers van tesa interessante verkoopkansen. Deze kunnen namelijk op verschillende afdelingen in een dhz-winkel aangeboden worden, zoals die voor spijkers- en schroeven, bij fotolijsten, de sanitair-afdeling en op de keukenafdeling.

Betrouwbaar en flexibel

Voor het zelfklevende ophangsysteem maakt tesa gebruik van de unieke Powerstrips Technologie. Deze bewezen en betrouwbare technologie zorgt ervoor dat de zelfklevende spijker een betrouwbaar draagvermogen biedt én kan worden verwijderd zonder sporen of schade achter te laten. Alles wat overblijft is een schoon en onbeschadigd oppervlak. De tesa klevende spijker is na het verwijderen opnieuw te gebruiken, waarmee het product ook nog eens duurzaam is. Een herpositionering van de plakspijker is trouwens ook mogelijk, dat kan eenvoudig met een nieuwe klevende plakstrip.

De tesa klevende spijkers zijn ophangoplossingen voor allerlei objecten. Ze zijn makkelijk aan te brengen, plakken op diverse ondergronden en dragen tot 4kg.

Altijd een passend product

De meest populaire zelfklevende spijker van dit groeiende segment? Dat is de verstelbare klevende spijker voor behang & pleisterwerk. Deze heeft een draagkracht van twee kilogram. De plakspijkers worden geleverd in een verpakking met daarin van twee stuks. Door ze allebei te gebruiken voor één object ontstaat een totaal draagvermogen van vier kilogram. Doordat de Tesa klevende spijker verstelbaar is, kunnen objecten netjes en uitgelijnd worden opgehangen. Wil een klusser een plakspijker met meer draagkracht? Ook daarvoor heeft tesa een passend product, want de plakspijkers zijn in diverse uitvoeringen verkrijgbaar.

• Bij gladde ondergronden De tesa klevende spijker voor tegels & metaal 4 kilogram is perfect om decoraties te bevestigen op gladde, harde en solide oppervlakken zoals tegels, metaal en kunststof oppervlakken binnenshuis. Denk bijvoorbeeld aan kruidenrekjes in de keuken of fotolijstjes op het toilet.

• Bij transparante ondergronden Voor decoraties op doorzichtige ondergronden zoals glas, denk aan ramen of terrasdeuren, biedt tesa transparante zelfklevende producten. De tesa Powerstrips Deco haken Transparant zijn bijvoorbeeld zelfklevende haken die geschikt zijn om lichte decoraties op gladde oppervlakken op te hangen. Door een paar transparante zelfklevende haken op bijvoorbeeld een ruit te plakken, zijn decoratieve voorwerpen snel te bevestigingen. Zo zijn de haken ideaal om seizoensdecoraties of verjaardagsslingers snel en zonder moeite te veranderen.

• Bij gevoelige ondergronden De tesa Powerstrips Plafondhaak zijn geschikt voor behang- en pleisterwerk. Om decoratie op te hangen aan het plafond is meestal elektrisch gereedschap nodig waarbij veel stof ontstaat. De zelfklevende tesa Powerstrips Plafondhaak is een snellere en eenvoudigere oplossing. Het is een zelfklevende, verwijderbare en herbruikbare haak met een draaibare kop die veilig aan bijna elk plafond kan worden bevestigd. De haak kan voorwerpen tot 500 gram dragen.

Duurzame productverpakking

Inmiddels kent 56% van de Nederlandse consumenten al minimaal één product van het tesa Smart Mounting Systeem (bron: fixation need state study, aided brand awareness of tSMS, tesa umbrella brand tracking DE, CH, NL, Q1/2023). Het merk geeft nog een interessant cijfer waaruit blijkt dat klevende spijkers in een behoefte voorzien en verkoopkansen bieden: decoratie- en ophangklussen behoren tot de top-3 van bevestigingstaken van een consument.

Ook op het vlak van duurzaamheid voldoet tesa aan een behoefte. Uit onderzoek blijkt dat 70% van de consument is bereid is om meer te betalen voor duurzame producten en daarmee probeert bij te dragen aan een goede planeet. Daarbij wordt gerecycled plastic belangrijk gevonden. Tesa heeft duurzaamheid als één van de belangrijkste pilaren voor 2024 benoemd en inmiddels zijn 26 tSMS producten voorzien van een 100% recycleerbare PCR-blister­verpakking, die te herkennen zijn aan het groene ‘Eco-pack’ logo aan de linker bovenzijde.

Grootschalige mediacampagne

Om deze categorie verder te verstevigen lanceert het merk in het voorjaar van 2024 een grootschalige mediacampagne. Deze wordt Europees ingestoken, waarbij maar liefst ruim 2,2 miljard Europese consumenten bereikt worden. Voor Nederland en België staan meer dan 60 miljoen geadverteerde contactmomenten ingepland, waarmee deze productcategorie nog niet eerder zo zichtbaar aanwezig is geweest in deze twee landen.

Mediacampagne tesa Smart Mount System 2024

• Gedurende het hele jaar advertenties

• Nieuwe merkcommunicatie met een moderne look & feel voor deze categorie

• Hoge investeringen voor een innovatief groeisegment

• Sterke cross-categorie synergie-effecten door plakspijkers op diverse locaties binnen de bouwmarkt aan te bieden 

De voordelen van zelfklevende spijkers

• Gemakkelijk te bevestigen

• Geen gereedschap nodig

• Tot twee kilogram draagvermogen per klevende spijker of vier kilogram per twee plakspijkers

• Perfect voor op behang en stucwerk

• In hoogte verstelbaar

• Te verwijderen zonder sporen

• Herbruikbaar met een nieuwe kleefstrip

tesa bv, Hilversum, +31 35 625 02 00, salessupport@tesa.com, www.tesa.com/nl-nl/consument


 

Deel dit bericht

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

Word abonnee

  • Ontvang iedere editie van Vakblad MIX
  • Ontvang onze email-nieuwsbrief
  • Toegang tot álle content op MIXonline.nl
  • Inclusief marktcijfers en artikel-archief
  • Geef 3 collega's een login cadeau
  • Een openbaar persoonlijk profiel
  • Je persoonlijke nieuwsoverzicht in MijnMIX
  • Reageren op artikelen
Word abonnee