De zomerperiode staat symbool voor zon, warmte en lekker lang licht. Deuren en ramen staan vaker open, waarbij insecten de woning binnen kunnen komen. Deze brommende vliegen, zoemende en stekende muggen en ander klein ongedierte zijn eenvoudig buiten te houden met de vliegenhorren van tesa. Naast bescherming voor ramen, deuren en lichtkokers biedt het merk ook speciale producten, zoals vliegenhorren voor dakramen en klamboes voor de slaapkamer.

Ramen beschermen tegen insecten

Naast deuren vormen ramen een populaire ingang voor insecten. Hiervoor biedt tesa Insect Stop verschillende mogelijkheden om ongewenste insecten of pollen buiten te houden.

tesa Insect Stop Clip-on frame

Het tesa Insect Stop met clip-on raamkozijn is eenvoudig te monteren en aan te passen aan verschillende raamkozijnen. Het is robuust en lichtdoorlatend, zodat het goed zichtbaar is. Het frame kan naar behoefte worden geplaatst en verwijderd zonder slijtage te veroorzaken. Op maat maken is heel eenvoudig: meet het raam op, knip de plastic stroken op maat en plak ze aan elkaar tot een rechthoek. Klem hierna de glasvezelhor erin, knip het overtollige gaas af met een kniptang en lijm de bevestigingsclips op het raamkozijn. Klik tenslotte het op maat gemaakte muskietennet vast.

 • Vliegengaas van glasvezel in kunststof strip
 • Wordt in zelfklevende bevestigingsclips geplaatst
 • Verwijderbaar voor het winterseizoen
 • Verstelbaar naar individuele grootte
 • Inclusief Clear View Plus gaas voor betere transparantie en ventilatie

Met de innovatieve vliegenhorren van tesa en andere oplossingen voor bescherming tegen insecten wordt een woning optimaal beschermd tegen insecten en pollen. Dankzij het fijnmazige weefsel maken insecten geen kans om via ramen, deuren of lichtkokers in de kelder van een woning door te dringen. Op deze manier kunnen ruimtes in de zomermaanden probleemloos gelucht worden en wordt zorgeloos van de warme tijd van het jaar genoten.

tesa Insect Stop Geplooid Alu Insectenhor voor dakramen

Dit plisségordijn met insectenhor is speciaal ontwikkeld voor dakramen. De telescopische aluminium profielen maken de bevestiging eenvoudiger, omdat er niet gezaagd hoeft te worden. Dankzij de hoogwaardige tesa Powerstrips® kan de insectenhor bevestigd worden zonder te boren. Dit vermindert de installatietijd en het gebruik van gereedschap.

 • Innovatieve insectenhor, plisségordijn voor dakramen: nauwkeurige, verstelbare telescopische profielen van aluminium
 • De insectenhor die speciaal is gemaakt voor dakramen: houdt vliegen en spinnen uit de binnenruimte
 • Montage zonder boren, schroeven en pluggen: moeiteloze montage met tesa Powerstrips® (op voorwaarde dat de ondergrond stabiel is)

Verminder allergische symptomen met raamhorren die pollen weren

Het tesa pollenfilterscherm helpt om klachten van allergieën zoals hooikoorts verlichten. Het pollenscherm beschermt daarnaast tegen insecten en zorgt tegelijkertijd voor frisse lucht. Het filtert meer dan 98% van het stuifmeel van berken, gras en ambrosia en is bekroond met het ECARF-keurmerk voor allergievriendelijke producten. Met het zelfklevende tesa klittenband is het antracietkleurige pollenscherm moeiteloos in het raamkozijn te bevestigen.

Deuren beschermen tegen insecten

Balkon- en terrasdeuren zijn vaak kwetsbare punten waar insecten woon- en slaapkamers binnenkomen. De tesa vliegenhorren voor deuren geven bescherming tegen ongewenst bezoek.

tesa lamellen of magnetisch gordijn

Openstaande deuren kunnen eenvoudig, slim en mooi beschermd worden tegen insecten met tesa lamellen of een magnetisch gordijn. Dankzij het uitschuifbare aluminium profiel en het sterke premium klittenband kan de rails met lamellen zonder boren, zagen of klemmen worden geïnstalleerd. Met als innovatief extraatje: de verschuifbare lamellen van glasvezel en geluiddempende insteekgewichten zorgen voor een betrouwbare en naadloze bescherming. 

Het Insect Stop assortiment van tesa biedt volledige bescherming van een woning tegen insecten.

 • Deuren- en ramenbescherming zelf op maat te maken
 • Eenvoudige bevestiging in de kozijnen met klittenband, hoogwaardig kunststof of aluminium frames
 • Makkelijke montage, zonder te hoeven boren
 • Lijmvrij verwijderbare seizoensoplossing
 • Uniek anti-allergie assortiment in bestrijding pollen
 • Vele POS-tools beschikbaar die de consument een goede navigatie in het schap bieden

tesa bv, Hilversum, (035) 625 02 00, salessupport@tesa.nl www.tesa.nl