Ongeveer op het moment dat Hoofdinkoper Stefan Wijnen Intergamma verlaat, vertrekt Head of Trading Marco de Wit bij Praxis.

Stefan Wijnen werkte 16 jaar bij Intergamma. "Ik begon hier ongeveer in korte broek", zegt Wijnen zelf. Hij begon als vakantiekracht in een bouwmarkt voordat hij 16 jaar bij de franchisegever van Gamma, Karwei en Gamma België zou gaan werken. Zijn laatste job was Manager Category Management voor Gamma. Wijnen gaat bij Hema aan de slag.

Leeftijdsgenoot Marco de Wit houdt het voor gezien in DHZ. Net als 'collega' Wijnen begon ook hij op de vloer van een bouwmarkt (Praxis Heemskerk). Hij groeide er uit tot MT-lid. Via jobs als junior inkoper, productmanager en Head of Buying werd hij uiteindelijk Head of Trading. Zijn nieuwe uitdaging is nog niet bekend.

De Wit is de zoveelste in een rijtje van sleutelfunctionarissen die van het podium verdwenen bij Praxis en Praxis-moeder Maxeda. Een jaar geleden ging Praxis' Commercial en Format Director Saskia Eveleens. Daarna Maxeda-CEO Roel van Neerbos, kortelings gevolgd door Group Director Brand Content & Digital Roy van Keulen. Ook Maxeda's Group Assortment Director Berend van Wel neemt binnenkort afscheid. Hij vertrekt naar FrieslandCampina.