Roel van Neerbos maakt plaats voor Guy Colleau als CEO van Maxeda DIY Group.

Guy Colleau neemt per 1 mei het roer over van Maxeda DIY Group. Colleau (52 jaar) beschikt over meer dan 28 jaar leidinggevende ervaring in de retailsector en meer specifiek in de doe-het-zelfbranche. Hij heeft een sterke operationele achtergrond in retail en bekleedde diverse senior managementfuncties in grote Franse doe-het-zelfbedrijven als Materiaux Service, Leroy Merlin en Castorama France. Bij Castorama France was hij CEO van 2003 tot 2013, waarna hij diverse leidinggevende functies met een internationale focus had binnen de Kingfisher Group. Als laatste was hij daar verantwoordelijk voor inkoop en sourcing.

Waar Van Neerbos misschien meer te karakteriseren was als een bestuurder, lijkt Maxeda DIY met Colleau weer een echte retailer in de top te krijgen.

Verder versterken

Jean-François Delepoulle, voorzitter van de Raad van Commissarissen van Maxeda DIY Group: “Maxeda DIY Group is een toonaangevende marktleider in de doe-het-zelf retailbranche met vier sterke klantgerichte formats (Praxis, Formido, Brico en Brico Plan-It). In de afgelopen jaren hebben we onze financiële positie versterkt, de efficiëntie in de organisatie verhoogd en de synergie in de Benelux verbeterd. Ik wil Roel Van Neerbos danken voor zijn inzet en bijdrage aan het bedrijf en onze mensen. Wij zijn actief in een sterk concurrerende retailmarkt en willen onze leiderspositie en de business van Maxeda verder versterken. Met de benoeming van een CEO met de ervaring van Guy Colleau zijn wij ervan overtuigd dit te kunnen bereiken.”

De Belgische vakpers was dit nieuws al vroeg op het spoor en karakteriseerde Colleau op niet mis te verstane wijze.

Guy Colleau staat bekend als een eerder introvert en zelfs mensenschuw persoon, wat hij dan weer compenseert dat met de bekende Franse zelfzekerheid. Zijn profiel past dus vrij goed met die van de voorzitter en staat loodrecht op deze van de sympathieke Belgische directeur Dieter Struye. Een Fransman aan het hoofd van een Belgisch-Nederlandse organisatie, aangestuurd door private equity: het wordt andermaal ‘un grand défi ‘. (Citaat Publimat News)