DMG-directeur Erwin van de Belt is uitgesproken: “Een formule is een middel, geen doel. We blijven de Deco Home en Verf & Wand. Ondertussen gaan we de lokale winkels steeds meer laden en succesvoller maken, zo zal het belang van die formules steeds verder afnemen.

Van de Belt zegt het stellig: “Een formule is een middel, geen doel. We ondersteunen Deco Home en Verf & Wand heus nog wel. Maar ondertussen gaan we het lokale winkelmerk steeds meer laden en succesvoller maken, zo zal het belang van die formules steeds verder afnemen. Home Made By is echter geen formule maar een beweging. Een beweging van ‘beste restaurantjes’. Van die tentjes waar ieder dorp er een van heeft. Het is er altijd druk, klanten voelen zich er thuis, zijn altijd enthousiast en vertellen dat aan hun vrienden. Het geheim van deze restaurantjes is dat ze gewoon heel erg goed zijn, ze overtreffen onze verwachtingen. Ze opereren onder hun eigen naam, zo staan ze bekend, dat is hun merk. Dat willen we bereiken met onze ondernemers. Zorgen dat je de beste in de regio wordt door onze professionals van schilders, stoffeerders en stylisten in hun kracht zetten. En de manier waarop we dat doen, ontwikkelen we gaandeweg. We bouwen de brug terwijl we hem begaan. Een magische oplossing bestaat ook niet, het is vooral durven experimenteren en verschillende opties uitproberen. En daarmee binnen de VBS iets op gang brengen.”

Formule is een middel, geen doel
Home Made By_ is dus geen merk maar een collectiemerk. En de DMG-leden worden daar dealers van, zoals Home Made By_Ree in Heemstede. Al zeventig jaar een begrip in Heemstede, iedereen kent Ree, maar als je daar de weg vraagt naar Verf & Wand kan niemand je helpen. Van de Belt: “Jasper de Zwart werkt hier samen met zijn team met zo veel passie voor zijn klanten. Dat doet hij met een winkel die Home Made By ademt. Maar het hoeft niet per se zo te zijn dat alle DMG-leden dat straks ook zo doen. Als het bij je past, graag. Als je alleen de collecties wil voeren en een eigen uitstraling verkiest, is dat ook prima. Sterker nog, we willen al onze ondernemers daar graag bij helpen.

Check de visie van Van de Belt op de functie van VBS.

En lees Van de Belts visie op samenwerking aan de achterkant.