“De formule van Formido is een beetje sleets geworden”, zegt Formido-directeur Frits Voorhout in MIX. “Het staat op ons programa om de winkels een nieuw jasje te geven. Ondernemers hebben echter ook niet de centen om ineens hun hele winkel om te bouwen, daarom doen we dat stap voor stap.”

Een van die stappen is de nieuwe verfcorner. Om een statement te maken in deze belangrijke productgroep, ontwikkelde Marianne Kaashoek met haar team een compleet nieuwe afdeling. Op dezelfde meters minder ready-mixed en meer aandacht voor de mengmachine. Een duidelijker segmentering in binnen en buitenverf en commerciële koppeling tussen paint en non-paint.

Voorhout: “De resultaten zijn positief, de meeste ondernemers hebben ingetekend en we zijn nu volop aan het ombouwen. Zoals we dat eerder met het lijmen- en kittenschap deden, en met de ijzerwarengroepen en zoals we dat straks ook met de impulsgroep gaan doen.”

Het commitment dat ondernemers geven aan de nieuwe concepten, leert Voorhout dat het risico op versnippering van de groep franchisenemers eigenlijk niet bestaat. “Op dat vlak is er niets gebeurd en er gaat ook niets gebeuren. Klinkt misschien een beetje flauw, maar wat is het alternatief? De meeste ondernemers zijn te groot voor Hubo, de merkkracht van Multimate is niet zo groot als die van Formido en Karwei en Gamma zijn echt van een ander ‘level’.”

In MIX 2017-4 publiceert MIX een uitgebreid interview met Formido-directeur Frits Voorhout.
Hij spreekt daarin over de opdracht van Maxeda met Formido en over de ombouw van Formido naar Praxis.