Frits Voorhout is de nieuwe directeur van Formido. Welke opdracht heeft hij eigenlijk gekregen van moederbedrijf Maxeda?

Laten we niet om de hete brij heendraaien. Met welke boodschap is Frits Voorhout aangesteld als algemeen directeur van Formido Bouwmarkten? Moet hij de formule verkoopklaar maken?

“Nee hoor. Er ligt geen briefje met een specifieke opdracht. Het was heel simpel. Jan van den Ham nam afscheid en Maxeda’s CEO Colleau zocht een plaatsvervanger met ervaring binnen DHZ. Ik was na een aantal maanden interimwerk bij Intergamma ik beschikbaar en ben aangesteld om Formido te leiden, ongeacht welke koers Maxeda ook voor Formido kiest. Uiteindelijk wordt daar de richting besloten. Het kan wat mij betreft alle kanten op.”

In zijn functie van algemeen directeur behartigt Voorhout de belangen van de ondernemers, het team op het hoofdkantoor en die van de aandeelhouders. Noemt hij die stakeholders in willekeurige volgorde? “Nee, natuurlijk niet. Mijn prioriteiten voor de operatie liggen in die volgorde.”

In MIX 2017-4 verschijnt een uitgebreid interview met Frits Voorhout