Met een shop-in-shop van Cozy-Homes 'belooft' Rob van Prooijen verf-winkeliers van zijn Concepts & Companies-formules makkelijk € 200.000 extra omzet.

"Soms heb je van die ideeën waarbij je je afvraagt waarom je dat niet eerder hebt kunnen bedenken”, lacht Concepts & Companies-directeur Rob van Prooijen als hij het concept Cozy-Homes uitlegt aan MIX.

Meubelen = vak apart

Cozy-Homes is een shop-in-shop-concept voor meubelen en woondecoratie en combineert de ervaring en capaciteit van de Otak-formule binnen het franchisehuis van Concepts & Companies met het potentieel voor en de behoefte aan zo’n concept bij de Verf- en woonwinkels van Voor Verf & Wonen en Colors@Home.

Boost voor effectiviteit van meters

"Ineens zag ik de match van onze kennis en ervaring in meubelen met Otak met de behoefte van de consument aan een compact meubelaanbod met precies de goede collectie. En van de ruimte die veel ondernemers kunnen maken in hun winkel gecombineerd met de autoriteit, aantrekkingskracht en traffic die ze op hun bestaande assortiment al hebben. Je ‘boost’ de effectiviteit van je meters en je mensen. Er staan al mooie bedrijven die de kosten dekken. Je hebt geen extra mensen nodig en kunt zonder stilistische ervaring sfeer toevoegen aan je winkel en de aantrekkingskracht op je bestaande klantenkring verhogen.”

In de volgende MIX lees je een uitgebreid interview met Concepts and Companies-directeur Rob van Prooijen over Cozy-Homes.