Multimate-bouwmarkten verdwijnt intussen rap uit het winkelbeeld van klussend Nederland. Over een paar weken wordt de ombouw van 3 Multimates naar Hubo afgerond. En in de tweede helft van maart én april volgen dan nóg 9 Multimates.

In de eerste helft van maart 2021 gaan de deuren van Multimate bouwmarkten in Edam, Heerde en Kapelle open als Hubo. Per 1 januari telden we nog 18 (zie aantal vestigingen van alle Nederlandse DHZ-retailers in Stand van Zaken). Minus deze drie en de 9 die in maart en april nog volgen, zijn er dan nog 6 Multimate's over.

Multimate Edam
De bouwmarkt van de familie Everaars is gespecialiseerd in houtbewerking. Met een computergestuurde CNC frees én een zaagmachine, is de werkplaats uitermate geschikt voor specialistische houtbewerking. In 2010 verhuisde de winkel van een te klein geworden pand, naar het huidige pand op de Expeditiestraat nr. 2 in Edam. Nu was het tijd voor een grootschalige ombouw. Op 4 maart a.s. wordt de ombouw naar de Hubo huisstijl afgerond en gaat de winkel verder als Hubo Edam.

Multimate Heerde
Ondernemer Jaap van Olst runt samen met zijn vrouw en zoon de winkel in Heerde. Op 11 maart a.s. wordt de ombouw naar Hubo afgerond en gaan ze officieel verder onder de Hubo formule. Met een oppervlakte van ca. 2.200 m2 is het een van de grotere Hubo’s die ons land telt. De winkel wordt voorzien van een maatwerkplein met kasten, binnen- en buitenzonwering, vloeren en deuren. Dit echte familiebedrijf exploiteert daarnaast ook een drive-in voor ZZP klusbedrijven en 3 webshops.

Multimate Kapelle
Op 4 maart a.s. kunnen de ondernemers, en tevens broers, Van Maris weer even op adem komen. De broers hebben zelf hard meegewerkt aan de ombouw van hun winkel naar de Hubo huisstijl. Er is visueel veel veranderd, maar uiteraard zijn de hoge mate van service en hun specialisatie in hout en plaatmateriaal ongewijzigd gebleven.