Joost de Beijer – ex-Praxis – wordt de nieuwe CEO van Intergamma.

In de functie van CEO van Intergama volgt Joost de Beijer (47) binnenkort Harm Jan Stoter op. Stoter maakte onlangs bekend dat hij per 1 september – na bijna 17 jaar Intergamma – afzwaait.

De Beijer werkte eerder bij Maxeda DIY, waarvan de laatste vijf jaar als algemeen directeur van Praxis. Daarna werd hij CFO van Hema. Hij volgt Harm-Jan Stoter op die na 17 jaar stopt als CEO van Intergamma het moederbedrijf van Gamma en Karwei.

"Eer om marktleider uit te bouwen"

De Beijer kijkt er erg naar uit om aan de slag te gaan bij Intergamma en om kennis te maken met nieuwe collega’s en de ondernemers van de formules. "Intergamma met Gamma, Karwei en Gamma België is al decennialang de marktleider in de doe-het-zelfmarkt en het is een eer om in de komende jaren het succes van dit mooie bedrijf verder uit te bouwen. Ook zie ik er naar uit om weer terug te keren naar een markt waarin ik jarenlang met veel plezier heb gewerkt.”

Achtergrond Joost de Beijer

Na het afronden van zijn studie Business Administration aan de Universiteit van Tilburg begon Joost de Beijer zijn loopbaan bij accountantskantoor Arthur Andersen om zijn carrière te vervolgen bij Shell. In 2008 startte hij bij Maxeda DIY, toen het moederbedrijf van de formules Praxis, Formido, Brico en Plan-It. In 2011 werd hij financieel directeur van Praxis en drie jaar later algemeen directeur. Daar gaf hij onder andere met succes leiding aan de integratie van Formido in Praxis. Daarna maakte hij de overstap naar HEMA, waar hij een belangrijke rol heeft gespeeld in de succesvolle herstructurering van de bedrijfsschulden en de daaropvolgende verkoop.

Lees meer over Joost de Beijer, de nieuwe CEO van Intergamma.