Reeds op dit vroege tijdstip van een doodgewone woensdag is het een komen en gaan van klanten bij deze bouwmarkt. Vrolijk stapt Sam Berg de winkel uit met in haar kielzog Rune ten Berg de Boer. Ze duwen een volle platenkar voor zich uit en hebben lol. Wat nu nog een verzameling bouwmaterialen is, moet een levensgroot vier-op-een-rij worden.

Beiden zijn lid van de Delftse studentenvereniging DSB. Sam coördineert de acties, waaronder de bouw van het levensgrote vier-op-een-rij, voor de OWee (ontvangstweek) die eind augustus gaat plaatsvinden. “En ik ben gewoon hulpje,” zegt Rune met gevoel voor understatement. Op de platenkar staan drie diktes MDF-platen, een flinke emmer verf en het nodige aan schildergerei. Het verenigingsgebouw van DSB zit zowat naast de Gamma en toch zijn Sam en Rune nu hier: “De Hornbach is een van de goedkoopste en ze hebben de meeste dingen,” verklaart Sam. “Bij de Gamma komen we voor snel spul.”

“Of ik handig ben? Ik denk graag van wel.”

Op de vraag of ze handig zijn, antwoordt Sam met een schalkse glimlach dat ze de acties coördineert: “Ik zet de mensen aan het werk.” Rune betoont zich opnieuw bescheiden: “Of ik handig ben? Ik denk graag van wel.” De klus gaat geklaard worden, zoveel is zeker; voor gereedschappen en machines hoeven ze in ieder geval niet de deur uit. “Onze vereniging heeft alle apparaten om dingen te maken,” vertelt Sam trots. En de vereniging heeft een busje. Even later schuift het tweetal de MDF-platen behoedzaam in de Ford Transit. Hulp hebben ze niet nodig. A je to!

  • Klusser Sam Berg & Rune ten Berg de Boer
  • Locatie Hornbach Den Haag
  • Tijdstip Woensdagochtend 11.00 uur