In Deventer opent Praxis' moeder Maxeda DIY een testwinkel voor een nieuwe formule: Klusloods.

Dat lazen we in De Stentor.

Klusloods in plaats van Praxis

De winkel zal woensdag de deuren openen op de Deventer woonboulevard De Snipperling. In het pand waar tot eind januari nog een Praxis zat. Het gaat om Klusloods, een nieuwe winkelformule, die zijn primeur in Deventer krijgt. Lisa de Haan van Maxeda zegt in de krant: "We willen eerst de resultaten van de pilot afwachten alvorens we naar eventuele volgende winkels zullen kijken.’’

Test-winkel

"Maxeda DIY Group ziet een kans voor een nieuwe winkelformule waar klanten de belangrijkste technische en functionele doe-het-zelfproducten kunnen vinden. Tegen elke dag lage prijzen en altijd voorraad", meldt Lisa de Haan namens Maxeda aan De Stentor. "Deze winkel is een pilot voor de Klusloods-formule. We zullen de winkel de komende tijd evalueren en finetunen alvorens we kunnen stellen dat de pilot geslaagd is."

Volgens De Stentor is de ‘nieuwe’ winkel in Deventer 4.000 vierkante meter groot en ligt de focus van het assortiment op technische en functionele groepen zoals hout, bouwmaterialen, isolatie, gereedschappen, ijzerwaren, installatiematerialen, verf, keukens en badkamers. Doelgroep is (prijsbewuste) doe-het-zelvers, klusjesmannen/vrouwen en professionals."

Dit is wat de website Klusloods.nl zegt over de nieuwe winkel:

OVER KLUSLOODS
Klusloods is in mei 2024 gestart met een bouwmarkt in Deventer. Een bouwmarkt die er is voor iedereen die wil klussen, dus ook voor de echte professional. Klusloods biedt een groot assortiment met kwalitatieve producten voor een scherpe prijs, want bij Klusloods krijg je meer voor je geld! Je vindt bij ons een sterk aanbod in bouwmaterialen, hout, isolatie, laminaat, tegels, badkamers, keukens, verf, gereedschap, tuinhout en nog veel meer. Daarnaast bieden wij een aantal keukens waar je zelf de ideale opstelling van kunt samenstellen. Ook vind je bij ons kasten in een modulair concept, wat betekent dat je de kast naar jouw wensen kunt samenstellen.

Naast ons brede assortiment met elke dag scherpe prijzen, bieden we ook aantrekkelijke pallet pakkers. Dit zijn producten die speciaal en eenmalig zijn ingekocht en daardoor een zeer aantrekkelijke prijs hebben. Aangezien het tijdelijke producten zijn hebben we hier voorraad zolang de pallet strekt. Ben je benieuwd naar de pallet pakkers? Klik dan HIER voor het huidige aanbod en schrijf je vooral in voor de nieuwsbrief om als eerste op de hoogte te zijn van nieuwe pallet pakkers.

Foto van de Klusloods-winkel leenden we van De Stentor, Ronald Hissink.

Context bij de concurrentiestrijd die Maxeda en Praxis voeren: