Met zijn drie winkels in Amsterdam treedt Verfspeciaalzaken Engels toe tot Onlineverf.nl. Daarmee heeft de franchiseformule meteen drie nieuwe servicepunten (in totaal 11).

Met ingang van 1 oktober 2020 treden de drie Amsterdamse Verfspeciaalzaken Engels toe als servicepunt van online verfwinkel Onlineverf.nl. Met winkels aan de Van Hallstraat in Amsterdam West, de Elandsgracht in het Centrum van Amsterdam en de Slijperweg in Amsterdam Noord is Engels al decennia lang het een begrip in schildersvak. Voor Rolf Engels een logische stap toe te treden tot Onlineverf.nl. "Internet is niet meer weg te denken. Wij denken dat door de komst van internet het aantal online aankopen toeneemt. Een combinatie van een winkel en een webwinkel is een logische stap", aldus de verfspecialist. "Clicks and bricks; zo zien wij dat; met online shoppen en consumenten in de winkel, toch de consument kunnen bedienen en samen een betere service leveren."

Onlineverf.nl was aanvankelijk de online-verfactiviteit van Thuisin-lid Harmsen uit Hengelo (Gld). Inmiddels heeft franchisegever Comafin een belang genomen in de verfwebshop en bieden zij franchisenemers (Thuisin óf zelfstandigen) de mogelijkheid om servicepunt te worden. Zo creëren die ondernemers kruisbestuiving tussen hun bricks en clicks door mee te profiteren van de online verkopen in hun rayon en extra traffic vanuit de online verkoop in hun fysieke winkel te krijgen.

Comafin investeerde onlangs ook al in de Smart-Home-ontwikkeling voor de franchisenemers van de formules Thuisin, Woninginrichtingaanhuis.nl en de Woonspecialist.