Met de nieuwe winkel in Oosterhout, opent Praxis op 1 november de vijfde nieuwe winkel van dit jaar. Allemaal als onderdeel van een all-over-strategie waarin Praxis keuzes maakte in verschillende winkeltypes, -groottes en bijbehorende klantbehoeften om de grootste doe-het-zelf-keten van Nederland te worden.

Als Praxis Oosterhout op 1 november opengaat, is dat Praxis' 5e nieuwe winkel van dit jaar. Tesamen met de voorgenomen versterking door de voorgenomen integratie van Formido-winkels, alsmede de dit jaar aangekondigde grote uitrol van Praxis-om-de-Hoek-stadswinkels, laat Praxis zien dat ze de daad bij het woord voegt en vaart maakt met de groeistrategie.

Maxeda meldt: "De uitrol van de nieuwe winkels is onderdeel van de all-over strategie, waarbij duidelijke keuzes zijn gemaakt in verschillende winkeltypes, -groottes en bijbehorende klantbehoeften. Naast de nieuwe winkels Praxis Rotterdam Feijenoord van 4.000 m², Praxis Hilversum van 4.000 m², de vierde stadswinkel Praxis om de Hoek Amsterdam Van Woustraat en Praxis Dronten (voormalig Formido) volgt nu de opening van een grote Praxis in Oosterhout met 3.400 m² als onderdeel van de groeistrategie."

Grootste doe-het-zelf keten van Nederland

“Wij zijn druk bezig met uitrolplannen om de grootste doe-het-zelf keten van Nederland te worden”, aldus Joost de Beijer, Algemeen Directeur Praxis. “Voor het einde van het jaar zullen we nog een nieuwe Praxis-om- de-Hoek in Rotterdam openen en kunnen we ook de eerste voormalige Formido-vestigingen aankondigen die worden geïntegreerd in Praxis. We zitten nu midden in het proces van 1-op-1 gesprekken met de franchisers van Formido en zien zeker interesse bij een meerderheid om over te stappen naar Praxis.” MIX schreef eerder dat Formido-ondernemers momenteel wikken en wegen.

2018: volop vernieuwing, ook in training en online

“We gaan in versnelling door in 2018 met onze groeistrategie agenda", zegt De Beijer. "Zo komt er volgend jaar rond de zomer de opening van een fantastische grote Praxis winkel van ruim 8.600 m² in Maastricht en rollen we het stadswinkel concept verder uit tot 20 winkels binnen drie jaar”. De Praxis-directeur benadrukt: “Het zijn onze medewerkers die vooral het verschil maken voor de klant. Het openen van nieuwe winkels is geweldig en hiermee vergroten we het aanbod en de keuze voor onze klanten. Maar daarnaast blijven we ook investeren in onze medewerkers door veel aandacht voor klantgerichtheid, het bieden van praktijktrainingen, het stimuleren van de vakopleiding en een leiderschapstraject voor onze winkelmanagers.” De Beijer voegt toe: “We investeren niet alleen in winkels en mensen, maar uiteraard ook in online. Begin volgend jaar zal de vernieuwde site www.praxis.nl live gaan met duidelijkere navigatie en verbeterde content voor directe verkoop, informatie en inspiratie. Zo is Praxis er via alle kanalen Voor de Makers.”