Waar andere bouwmarktketens in deze Corona-tijden eerder als zuinige boekhouder opereerden dan als opportunistisch koopman, zette Bauhaus 'Voll Gass' door. Directeur Herwin Oost spreekt zelfs van 'massieve investeringen' en  'Kapital ohne Ende'.

Het blijft een gek gezicht. De nieuwe Bauhaus in Den Hoorn. Een megabouwmarkt van 17.000 m2 met een team van 115 man in de startbokken en tijdens de openingsweken maximaal 50 bezoekers per blok. Oost: “Je kunt bij ons vandaag reserveren voor morgen of overmorgen. En we spelen met de bezetting om klanten iets meer flexibiliteit in tijd te geven. Daarbij balanceren we tussen de tijd die klanten nodig hebben en het aantal klanten dat voor ons optimaal is.” Het blijft een vreemd spel voor een retailer die gericht is op de massa.

Massief geïnvesteerd

Die massa komt wel weer, daar is Oost van overtuigd. “Tijdens de lockdown hebben we massief geïnvesteerd in schapwissels, nieuwe inrichtingen, updates en ombouwen. Alles op alles gezet om er maximaal klaar voor te zijn als de winkels straks weer open kunnen. Ook al kostte dat uiteraard ‘Kapital ohne Ende’. We doen het wél.” 

Lees hier het complete MIX-artikel over Bauhaus Den Hoorn: "We gaan 'Voll Gass' dóór"

Bauhaus-directeur Herwin Oost zei in dat artikel dat online bij Bauhaus puur ten dienste staat van de fysieke winkels. We doen zoveel als moet en zo weinig als kan.