Gisteren zijn Praxis Tuincentrum in Nieuwegein en Amsterdam Westpoort geopend. Deze compleet vernieuwde tuincentra bevinden zich onder hetzelfde dak als dat van de bestaande Megastores in Nieuwegein en Amsterdam Westpoort.

Met Praxis Tuincentrum biedt de keten een compleet uitgebreid doe-het-zelf aanbod voor binnen- en buitenshuis. Praxis Tuincentrum heeft een speciale vernieuwde “groene” look & feel, met vernieuwde assortimenten en is volledig gefocust op groen en buitenleven.

Het balkon en de tuin worden een steeds belangrijker verlengde van thuis. Dat blijkt onder andere uit de toenemende vraag naar planten, tuinmeubilair en outdoor-living producten. Praxis Nieuwegein en Praxis Amsterdam Westpoort, die voorheen al bekend stonden vanwege de grote tuinafdeling als onderdeel van de Megastore, merkten ook aan de toenemende vraag van klanten dat er behoefte was aan meer. Om aan de wensen van deze klanten te voldoen en een nóg completer aanbod te bieden voor zowel terras, buitenshuis als tuin, is de afgelopen maanden in beide vestigingen flink verbouwd.

Specialistische hulp en totaalassortiment
De vernieuwingen in Praxis Tuincentrum Nieuwegein en Amsterdam Westpoort zijn duidelijk zichtbaar. Zo zijn er nu ruimere afdelingen en de assortimenten zijn aangepast. Planten, tuinmeubelen en –accessoires, vijver- en dierbenodigdheden en decoratie zijn flink uitgebreid. De klant wacht een ruim assortiment, met een volledig assortiment voor elk seizoen tegen een scherpe prijs. Zoals je van een tuincentrum mag verwachten, ligt de focus op het buitenleven en bestaat het overgrote deel uit groen: van prachtige volle kamerplanten, fleurige buitenbloeiers, tot aan alles voor de moestuin met zelfs een mooie collectie fruitbomen!

Algemeen Directeur Joost de Beijer is blij dat het vandaag zover is: “De lente is in aantocht, een mooi moment om te openen. We merken ook bij mensen in de omgeving dat er behoefte is aan een compleet tuincentrum. Daarom is onze winkel aangepast naar het nieuwe concept Praxis Tuincentrum, waarmee de teller na 1 jaar al op 9 vestigingen van Praxis Tuincentrum staat. Doordat de Praxis Megastore en Praxis Tuincentrum met elkaar verbonden zijn via een doorgang, vindt de klant nu in deze winkel alles voor binnen én buiten onder één dak! Een resultaat waarmee we direct aan ieders wens kunnen voldoen. Voortaan bieden we een totaalassortiment voor onze klant samen met de specialistische hulp van onze medewerkers. We brengen zo de tuinbeleving op een hoger niveau en zijn klaar voor het lenteseizoen!”

In maart 2015 opende Praxis vijf nieuwe winkels met een compleet nieuw format onder de naam van Praxis Tuincentrum. Later dat jaar kwamen er nog twee vestigingen bij en vandaag zijn er opnieuw twee vestigingen geopend. Zowel in Nieuwegein als in Amsterdam Westpoort werden de deuren feestelijk geopend. Hiermee staat de teller op negen vernieuwde vestigingen. De nieuwe formule Praxis Tuincentrum past in de strategie van Praxis om een prominente rol te spelen in de groeiende vraag naar tuinproducten en om de tuinbeleving naar een hoger niveau te brengen. Zo biedt Praxis een compleet aanbod voor huis én tuin.