De Formido Bouwmarkt van Leo en Wilma van Beusichem in Kesteren wordt binnenkort voortgezet als een KlusWijs bouwmarkt in combinatie met de shop-in-shop module KW Wonen.

Leo van Beusichem: “Doordat wij in het verleden altijd met veel plezier gewend waren zelfstandig te werken en altijd hebben geprobeerd service en kwaliteit hoog in het vaandel te houden, was voor ons de keuze voor KlusWijs niet zo heel moeilijk. Wij zijn nu eenmaal 'klantenmensen', die graag tussen onze klanten staan. We proberen ook altijd ons team voor te houden dat we de klanten moeten helpen, zoals ze zelf graag geholpen willen worden. Juist bij KlusWijs hebben wij het gevoel dat we bezig zijn om samen aan een prettige winkel te bouwen, waar iedereen zich thuis voelt, zodat dat de klant weer graag terug komt in onze winkel. KlusWijs ervaren wij als een organisatie waar de lijntjes kort zijn en waar daadwerkelijk geluisterd wordt naar de franchisenemer”, aldus een enthousiaste Van Beusichem.

Verhuizingen en ombouwen

Leo van Beusichem begon zijn carrière als 17-jarige medewerker in een verfgroothandel en een breedpakketzaak. Zo’n 21 jaar geleden namen hij en zijn vrouw Wilma de verf- en behangwinkel van de ouders van Leo over. In datzelfde jaar vond er een 2e overname plaats; de Plusklus bouwmarkt in Lienden. Deze winkel kwam leeg te staan en de ondernemers zijn daar toen, onder eigen naam, een breedpakketzaak begonnen. Toen deze vorm begon te krijgen werd de voormalige verf- en behangwinkel van de ouders van Leo verhuisd naar de nieuwe winkel in Lienden. In december 2012 (14 jaar later) volgde er wederom een verhuizing. Leo en Wilma namen de Formido bouwmarkt te Kesteren over van Formido Hoofdkantoor. De winkel te Lienden werd daarin geïntegreerd. Terwijl Leo en Wilma dachten met deze Formido bouwmarkt nog jaren door te kunnen, viel in september 2017 het besluit van Maxeda om te stoppen met de Formido-formule.

KW Wonen

"KW Wonen is een welkome aanvulling in onze winkel, omdat hierin nu juist de productgroepen zitten waarin wij onszelf de laatste jaren hebben kunnen onderscheiden", aldus Wilma van Beusichem. Het KW Wonen-concept brengt alle groepen binnen de woonbeleving bij elkaar en voegt daar topmerken aan toe die normaliter niet binnen een bouwmarkt kunnen of mogen worden verkocht. Met de geplande opening – medio oktober – is dan inmiddels de 8e KW Wonen een feit.