Intergamma werd beloond voor jarenlange succesvolle inzameling consumentenverlichting.

Intergamma heeft dit jaar een 'Gouden Bakkie Award' verdiend voor het succesvol inzamelen van consumentenverlichting.

De prijs werd in ontvangst genomen op een bijzondere locatie: Gamma-vestiging Leeuwenstein in Delft. Hier plaatste Wecycle in 2012 de eerste inzamelstraat. Wecycle organiseert de inzameling en recycling van afgedankte elektrische apparaten en energiezuinige lampen.

270.000 kilo e-waste
Op dit moment zamelt Intergamma in de 166 Gamma- en de 136 Karwei-bouwmarkten bijna 270.000 kilo e-waste per jaar in, waarvan 60.000 kilo lampen en armaturen. Een hoeveelheid die volgens Eric Jan Schipper, Intergamma's manager Compliance Services en Public Affairs, de komende jaren verder zal stijgen. “Aanvankelijk hadden we alleen inzamelstraten in de Gamma. Sinds een jaar of drie hebben we ze stapsgewijs ook bij Karwei uitgerold. Daardoor hebben nu al onze winkels – klein of groot – een inzamelstraat voor e-waste en verlichting. We weten inmiddels dat het even tijd nodig heeft om ‘in te slijten’ bij de consument. Dus ik denk vooral dat we nu pas echt vol op stoom komen.”

Op de foto neemt Eric Jan Schipper (Intergamma, tweede van rechts) de Wecycle Gouden Bakkie Award uit handen van Gied van Hoorn (LightRec, tweede van links) en Raymond Onink (Wecycle, uiterst links).