Gereedschapcentrum staat op de nominatie om overgenomen te worden door een private-equity-partij.

Dat blijkt uit een publicatie van de Autoriteit Consument en Markt. 

Investeringsmaatschappij Foreman Capital heeft de ACM toestemming gevraagd om LBH Investments B.V. over te nemen. LBH is de is de holding van HBL Online B.V. die gereedschap en accessoires verkoopt via online platforms gereedschapcentrum.nl en Fixami (B, F, Esp).

We schreven eerder over Gereedschapcentrum in MIXpro. Eigenaar Bram Mutsaers vertelde toen dat het bedrijf € 26 mln omzette in 2018. In 2019 nam Mutsaers samen met zijn collega-eigenaar Luuk Schormans een CEO aan in de persoon van John Wilson. Wilson had zijn sporen verdiend in de Travix-organisatie onder de paraplu van Fentener van Vlissingens investeringsmaatschappij en stelde zich ten doel het bedrijf in drie jaar tijd te verdrievoudigen in de richting van de € 100 mln.

In de Twinkle-100-ranglijst voor e-commerce-bedrijven verscheen HBL als nummer 75 met een gerapporteerde omzet van € 26 mln in 2018. Die omzet was het resultaat van 91% groei waarvoor HBL in 2019 ook nog een Gazelle-award mocht ontvangen en in 2019 zette HBL ruim € 46 mln om.. 

HBL Online trad ook toe tot inkoopcombinatie Transferro. Een toetreding die niet per se onbesproken bleef in die club waar naast veel ijzerwarenhandels ook Sakol en Bouwcenter-moeder Veris lid van zijn.

In 2019 veranderde trouwens een collega van Gereedschapcentrum ook al van eigenaar toen ijzerwarenhandel Dozon (lid van Ferney) webshop Gereedschappelijk overnam.