Eens te meer zet Bosch dit jaar in op de accu. Zo krijgen verschillende versies een upgrade en is de garantie op de accu en de lader verhoogd naar twee jaar.

Hoewel het besnoerde elektrische gereedschap van Bosch nog steeds de boventoon voert, neemt het aandeel powertools mét accu toe. “Eindgebruikers die met accugereedschap werken, vragen om een langere looptijd”, legt regional brandmanager Henrike Hitzer uit. “Zodat ze langer kunnen doorwerken.”

Vanwege deze vraag verhoogt Bosch de hoeveelheid ampère-uren van de 10,8 Volt-accu’s van 1,3 Ah naar 2,0 Ah. En de capaciteit van 14,4V- en 18V-accu’s stijgt van 3,0 Ah naar 4,0 Ah.

 

Efficiënter

“We werken er hard aan om de capaciteit van de machines steeds weer te verbeteren, zonder de prijs te verhogen”, zegt Henrike Hitzer. “De looptijd van de 10,8V-accu stijgt met 50% en die van de

14,4V- en 18V-accu’s met minstens 33%. Daarnaast zijn de nieuwe accu’s volledig compatibel met alle bestaande Bosch Blauw lithiumiontools en -laders binnen hetzelfde voltage.”

 

Koelte

Alle 14,4V- en 18V-accu’s zijn uitgerust met de CoolPack-technologie. “De CoolPack is een warmte-absorberende behuizing die rond de accucellen zit”, legt Henrike Hitzer uit. “Tijdens het werken voert deze de hitte uit de accucellen af. Hierdoor wordt de levensduur van de accu met 100% verlengd.”

Volgens haar zal deze technologie steeds meer aan belang winnen. “Er is immers een trend naar hogere Ah’s. Hierdoor kan het gereedschap voor steeds zwaardere toepassingen gebruikt worden, waarbij de accucellen steeds sterker opwarmen. Met deze technologie koelen we de cellen en de accu dus direct af.”

 

Kwaliteit

Tot slot heeft Bosch dit jaar de garantieperiode van de accu’s en de laders verlengd. In plaats van zes maanden krijgen eindgebruikers nu twee jaar full service als ze zich online registreren. “We zijn overtuigd van de kwaliteit van onze producten, waardoor we de termijn verlengd hebben”, verklaart Henrike Hitzer. “Verder hebben we dit ook zélf uitgebreid. Onze bestaande service omvatte alleen fabricage- en materiaalfouten. Hieraan hebben we slijtage toegevoegd, met de uitzondering van misbruik. Vandaar ook de term full service. Zo kan elke klant gerust zijn bij zijn aankoop van Bosch-gereedschap.”

 

KADER

Verschil in gebruik

- 10,8V : kleine, afsluitende werkzaamheden

- 14,4V : binnenafwerking

- 18V : ruwbouw