Twee jaar geleden is Hubo gestart met een eigen, officieel erkende mbo-opleiding tot allround Hubo monteur. En nu hebben de eerste studenten het diploma daadwerkelijk behaald.

Tijdens de diploma-uitreiking, werd nog even door Angela van Dongen aangehaald hoe de start en de opzet van Hubo's vak-opleiding tot all-round monteur is verlopen. “Binnen Hubo zagen we, en zien we nog steeds, de noodzaak van goed, vakkundig personeel. Bij Hubo draait het om meten, maken en monteren aan huis en persoonlijke service. Dit is de hele basis van de opleiding geweest, niet alleen de handige handen opleiden, klantkennis en contact is minstens zo belangrijk.” verteld Angela vol trots, “Samen met Business School Essenzo hebben we een volwaardige opleiding neer kunnen zetten, met een officieel erkend mbo-3 diploma. En op dat diploma zijn ze trots, dat voel je aan alles tijdens de uitreiking.”

Eentje zelfs al leermeester

Marinus de Jong, kerndocent van de opleiding, heeft lovende woorden voor de gediplomeerden. Anekdotes worden nog even aangehaald voordat de officiële handtekeningen op de cijferlijsten en de diploma’s gezet kunnen worden. “Het niveau is hoog, natuurlijk zijn er tijdens het traject wat motivatie issues geweest en heeft een ieder zijn eigen dipje gehad. Maar men was ook in staat om elkaar er weer bovenop te helpen, een extra verdienste van de groep. En nu is er al één die als leermeester fungeert voor een nieuwe student! Hoe leuk is dat!” vertelt Marinus enthousiast.

Hubo opleiding mbo allround monteur

Het gaat om een mbo-3 opleiding welke door de student in 2 jaar behaald kan worden. Normaal gesproken staat hier 3 jaar voor, maar deze wordt versneld gegeven. De student is in dienst bij een Hubo ondernemer, werkt daar 4 dagen en gaat 1 dag in de week naar school. Het is daarmee ook veel leren in de praktijk en niet te vergeten, direct een inkomen. Voor de Hubo ondernemer heeft het als voordeel dat de kandidaat direct aan de slag kan en al gedurende de opleiding voor steeds meer zaken ingezet kan worden. Deze veelzijdige opleiding wordt bekroond met het OC&W erkende diploma Allround vakkracht onderhoud en klussenbedrijf.