Met 20.000 m2 is de Hornbach in Nijmegen een flinke bouwmarkt, maar nog steeds niet zo groot als ze hem zelf het liefste zouden zien.

De nieuwe Hornbach in Nijmegen is de 18e van Hornbach in Nederland. Directeur Evert de Goede zei laatst al dat hij zijn winkels graag dubbel zo groot zou zien om nieuw assortiment te kunnen toevoegen. Maar dat zien we in deze nieuwe Hornbach nog niet terug. “Deze opening is het resultaat van een ontwikkelingsproject van 10 jaar”, zegt hij.

Gebaseerd op oude tekening

En dat betekent dat de winkel gebaseerd is op een tekening van vele jaren geleden. Want als je die gaandeweg verandert, riskeer je dat het hele proces nog langer duurt, zo klinkt het. “Als we een locatie van 8 hectare zouden kunnen bemachtigen en ons helemaal zouden kunnen uitleven, konden we de optima-forma vestiging neerzetten”, zegt expansiemanager Gerben van Heeren.

Ruimte winnen

Maar dat was hier dus niet het geval. Toch heeft Hornbach slim ruimte weten te winnen binnen de bestaande tekening. Zo is de verhuur van materiaal (van Boels) naar buiten verplaatst. Dat maakt het niet alleen makkelijk voor klanten om snel materieel te huren, maar scheelt inpandig ook kostbare meters. En zo is bijvoorbeeld ook de horeca van Boerske van binnen naar de windvang verhuisd.

Dit is een fragment uit een uitgebreid artikel over de nieuwe Hornbach in Nijmegen (augustus 2023). Het complete artikel zie je (binnenkort) in MIX 2023-4. Lees alvast het MIX-bericht over de Profi-omzet van Hornbach of het MIX-bericht over de geavanceerde Retailtech bij Hornbach.