Aart en Trudie van Zuylen startten 50 jaar geleden het bedrijf Van Zuylen IJzerwaren met een kleine winkel aan de Binnenweg in Heemstede. Nu, 50 jaar later is het bedrijf te vinden in een groot, modern pand aan de Cruquiusweg. En dat mag iedereen weten.


Probin Van Zuylen IJzerwaren
beslaat circa 2000 vierkante meter en wordt gerund door de drie broers, Rens, Daan en Jos van Zuylen. De broers hebben binnen het bedrijf ieder een eigen specialisme. Daan is verantwoordelijk voor de in- en verkoop van machinerie, Jos voor het hang- en sluitwerk en alle projecten en Rens doet de financiële zaken, de marketing en een deel van de inkoop. Daarnaast werken er nog 18 medewerkers bij de ijzerhandel. Bijna alle vaste medewerkers zijn al meer dan 10 jaar in dienst. Elke medewerker heeft een specialisme, iedereen is goed op elkaar ingewerkt en dat zorgt er voor dat alles soepel loopt. Hoewel de bouwwereld veelal een mannenwereld is, hebben ze vier vrouwen in dienst, die stuk voor stuk ook weer een eigen specialisme hebben.

Sterker
De afgelopen jaren heeft de crisis er bij de bouw flink ingehakt. Ook Van Zuylen heeft dit gevoeld maar is er sterker uitgekomen. Het ware pittige tijden. Door vooruit te denken en een eigen koers te varen kon het bedrijf blijven groeien. De BTW verlaging naar 6% heeft de bouw branche ontzettend geholpen maar de verhoging van 19% naar 21% (in 2012) hakte er flink in.

Onderscheidend vermogen
Het bedrijf verkoopt hoofdzakelijk Europese A-merken die door de goedkopere euro zichtbaar terrein winnen ten opzichte van producten uit het Verre Oosten. De klant krijgt bij Van Zuylen goede kwaliteit voor een eerlijke prijs. Om deze positie te handhaven wordt er achter de schermen door Transferro (de inkooporganisatie achter Probin) hard gewerkt aan een nieuwe webshop die het bedrijf een grote stap vooruit moet helpen. Internetverkoop is niet meer weg te denken uit deze tijd. Al zullen de mooie en uitgebreide verkoopruimte op een strategische locatie altijd de belangrijkste wapenfeiten blijven.

Wie jarig is trakteert
Vandaag ( 3 oktober) viert Probin Van Zuylen Heemstede op een feestelijke manier haar 50-jarig jubileum. De hele dag zijn er demonstraties te zien zijn waarbij alle toonaangevende merken van de partij zijn. Zo is er een catwalk waarop werkkleding geshowd wordt door de dames van All Stylez Dans Studio uit Hoofddorp. Ook zijn er leuke prijzen te winnen. Elk uur vindt er een prijstrekking plaats met een hoofdprijs van €1000 aan Festool gereedschap. Daarnaast trakteert de jarige IJzerwarenhandel alle klanten: Over de aankopen op die dag hoeft geen btw te worden afgerekend. Die dag betaalt de klant slechts het exclusief btw-bedrag. Dat geldt voor zowel particuliere als professionele klanten (meer informatie over en de voorwaarden van deze actie zijn te verkrijgen in de winkel) . Alhoewel het bedrijf een groothandel is, is iedereen welkom. Het gaat een hele speciale dag worden.