De afgelopen twee jaar was een tijd van investeringen en groei voor pgb-Europe. Een compleet automatisch robotgestuurd palletmagazijn, een nieuw ERP, WMS-systeem en een nieuwe webshop. Allemaal zaken die pgb-Europe helpen om klanten beter te ondersteunen en verder te groeien op de Europese markt.

“Ook in Nederland maken we een mooie ontwikkeling door”, zegt Martin de Zwart, directeur verkoop Nederland. “Wij zijn al jaren actief op de Nederlandse markt en hebben inmiddels een prachtig netwerk van honderden resellers opgebouwd. Zij waarderen de breedte van ons pakket en onze dealertrouw.” Waar concurrenten in maatvoeringen stoppen, daar gaat pgb-Europe als fabrikant en groothandel verder. “Naast PFS+ houtschroeven produceren we ook lichte- en zware verankeringen onder de naam Smart. Bevestigingsmaterialen waaronder onze eigen SB bouten, handgereedschappen, boren en bitjes en houtverbindingen complementeren ons pakket.”

Bevestigingsmaterialen en gereedschappen
Pennoit-Grootaert bouten (pgb) werd in 1956 opgericht door Marcel Pennoit en Henriette Grootaert. Later traden hun twee zonen toe tot het familiebedrijf en inmiddels geeft de derde generatie nieuwe impulsen aan het bedrijf. Naast het Europese hoofdkantoor in het Belgische Melle staat een snelgroeiend logistiek centrum voor de opslag en levering van bevestigingsmaterialen en gereedschappen. In de afgelopen decennia heeft pgb-Europe fors geïnvesteerd in automatisering om de picking- en dus bezorgsnelheid te verbeteren.
Twee jaar geleden liet het Belgische familiebedrijf een extra robotgestuurd palletmagazijn van 5.000 m2 bouwen. “Voor maximale efficiency zorgen drie autonome robots die opslag-, picking- en transportfuncties optimaliseren. Deze robots verbeteren verzendsnelheid en -nauwkeurigheid.”

Op weg naar ‘Smart Industry’
De Zwart vervolgt: “Om dit nieuwe magazijn te helpen optimaliseren, hebben we ook een nieuw ERP-systeem en WMS-systeem geïnstalleerd. Het WMS-systeem biedt meer traceerbaarheid en picking-informatie. Met het nieuwe SAP-systeem bieden we nu een webshop waar klanten gemakkelijk en snel producten en documentatie kunnen vinden, leveringen kunnen volgen en bijhouden of hun bestelling is gepickt of verzonden.”
Met de nieuwe pgb-Europe ScanApp kunnen producten in een paar klikken besteld worden of kan productinformatie worden opgevraagd. “Met onze ultramoderne logistiek gaan we op weg naar een ‘Smart Industry’.  We onderscheiden ons daarbij door onze knowhow, uitstekende productkwaliteit, hoge leveringssnelheid, service en advies.”

Productiefaciliteiten
Pgb-Europe heeft eigen productiefaciliteiten. “In Polen wordt een groot deel van onze verankeringen geproduceerd onder de naam ‘Smart’. In Vietnam produceren we in onze eigen fabriek onze PFS+ hout- en gipsplaatschroeven. Ons kantoor in China onderhoudt contacten met onze Aziatische leveranciers”, zegt De Zwart. “In eigen huis ontwikkelen we mooie nieuwe producten, bijvoorbeeld de nieuwe Hapax houtschroeven.”

De innovatieve Hapax allround houtschroef heeft een gepatenteerde punt met driedubbele draad. Daardoor is de schroef geschikt voor alle houttoepassingen. Daarnaast zorgt de ‘BlueTop-coating’ voor een zeer hoge bescherming tegen weersinvloeden, vele malen hoger dan conventionele verzinking.

“Dealers geven we ondersteuning door ons winkelconcept aan te bieden. Het zijn complete schappenplannen al dan niet in combinatie met kantelbakken en een weegschaal voor losse bevestigingsmaterialen, die we op consignatiebasis leveren. Het doel is om de investeringen voor een dealer laag te houden. Wij kunnen de voorraad voor de ondernemer op peil houden. Maar hij kan dat ook zelf via onze ScanApp en e-shop, waarmee we in Nederland vooroplopen. Inmiddels komt bijna de helft van de bestellingen via onze e-shop binnen. Dat is uniek en zorgt voor minder fouten bij de ingave van bestellingen en leveringen binnen 24 uur. Ook dat is ‘Smart Industry’.”