De Belgische Gamma-winkels bereiden zich grondig voor op een verantwoorde heropening op maandag 20 april. Ze zijn gesloten sinds de algemene lockdown van 18 maart. 

Sommige Belgische Gamma's, waar de maatregelen al zijn doorgevoerd en kunnen worden gewaarborgd, gaan zelfs al open op zaterdag 18 april.

Intergamma: "In verband met het coronavirus gelden er voor de te openen bouwmarkten zeer strenge regels om de gezondheid en welzijn van de medewerkers en klanten zo veel mogelijk te kunnen waarborgen. De maatregelen bestaan onder andere uit maximaal twintig klanten per winkel, verplicht gebruik van een winkelkar, plexiglas-schermen bij de kassa, lijnen op de vloer om een veilige afstand aan te geven, hygiëneprotocollen en beschermingsmiddelen, extra schoonmaak en - waar nodig - beveiligers die toezien op gereguleerde toegang tot de winkel. In de Nederlandse bouwmarkten van moederbedrijf Intergamma zijn soortgelijke maatregelen al een aantal weken van kracht. De ervaring daarmee is positief en de maatregelen zijn effectief gebleken."