Bij Concepts & Companies wisten ze niet wat ze meemaakten in 2020.

We spreken Paul van Kolfschoten als we hem vragen naar de winkelaantallen per 1-1-2021.

Matige start, daarna dikke rijen en hoge omzetten

"Wat was dit een bijzonder jaar", zegt hij. "We beleefden een matige start maar vanaf maart hadden we - spreekwoordelijk – dikke rijen voor de winkels. De omzetten in  woontextiel en meubelen stegen bleven tot begin december hoog. En toen opeens de lock-down: een groot gedeelte van onze winkels gesloten voor publiek. Met één groot geluk: een mooie jaar-omzet is al binnen en ondernemers mogen blijven stofferen en monteren."

Ondernemers op leeftijd: stoppen zaak

Voor Concepts & Companies was 2020 ook een jaar van keuzes. "Keuzes van ondernemers", legt Van Kolfschoten uit. "Iets minder vanwege verandering van club - omdat het toch wel goed gaat - maar zeker keuzes om te stoppen. Een fenomeen waar we in onze branche toch al jaren last van hebben: veel ondernemers zijn op leeftijd. Maar als er gekozen wordt, kiezen ze gelukkig vaak voor onze organisatie. Daarom zitten we in het totaal niet op veel wijzigingen."

In de Stand van Zaken (MIX 2021-1) noteren we voor Concepts & Companies per 1 januari:

  • Colors@home: 143 winkels
  • Voor Verf & Wonen: 90 winkels

Van Kolfschoten: "Al met al zijn wij zeer tevreden over 2021, de omzet groeide zwaar boven verwachting en de nieuwe weg die wij ingeslagen hebben m.b.t. marketing blijft zijn vruchten afwerpen."