Morgen slaat Hornbach de eerste paal van de vestiging in Amsterdam.

Donderdag 29 oktober slaat Manfred Kummer (directeur expansie van Hornbach Europa), Achmed Baâdoud (voorzitter bestuurscommissie Amsterdam Nieuw-West)  en Nico Lamerichs (directeur BAM Bouw en Techniek) de eerste paal van de nieuwe (12e!) Hornbach vestiging in Amsterdam Sloterdijk (Nieuw-West) aan de Berchvliet 16/Sierenborch.

Drie voetbalvelden
De vestiging (met bouwmarkt, tuincentrum én drive-in) krijgt een grootte van circa drie voetbalvelden. Hornbach heeft lang gezocht naar de juiste plek voor de eerste vestiging in Amsterdam en heeft die in Sloterdijk gevonden en is de bouw nu echt van gestart. Na recent de tiende vestiging in Geleen geopende te hebben en de aanstaande opening van de winkel in Best op 4 november, zal in maart 2017 deze twaalfde Hornbach in Nederland de deuren openen.

Over de snelweg heen
De winkel in Amsterdam wordt het vlaggenschip van Hornbach in Nederland. Bijzonder is dat de 14.000 m2 grote Bouwmarkt en Tuincentrum op de eerste verdieping ligt, over de Berchvliet heen gebouwd wordt, met eronder en aan weerszijden op de begane grond plaats voor het parkeren van 472 auto’s. Naast de winkel komt er een drive-in van 3.700 m2, waar de kleinere bouwbedrijven of particulieren met de auto of bus in kunnen rijden om hun aangekochte materialen direct in te laden.