Rob Klifman maakte zijn vertrek als algemeen directeur bij Bouwmaat Nederland bekend.

De Raad van Commissarissen van Bouwmaat lichtte hij al eerder in, intern in de organisatie en op het hoofdkantoor in Bunschoten maakte hij het gisteren bekend.

Acht jaar Bouwmaat Nederland

"Ik ben nu acht jaar algemeen directeur bij Bouwmaat Nederland en heb altijd gezegd dat mensen op dit niveau maximaal zo'n periode op één positie zouden moeten aanblijven. Voor mijzelf geldt dat ik dit eigenlijk maar tot mij zestigste zou doen, dat is een paar keer verlengd, maar nu is het echt tijd om te vertrekken."

Focus op toezichthoudende rollen

Klifman gaat geenszins op zijn lauweren rusten. "Ik bruis nog van de energie en ga die steken in toezichthoudende rollen. Daarvan heb ik er al een paar en er dienen zich ook andere posities aan. Daar heb ik heel veel zin in, maar je kunt niet alles tegelijk doen. Dus heb ik er voor gekozen om afscheid te nemen van Bouwmaat en me op die portefeuille te storten."

Overdracht goed regelen, organisatie en directie staan goed

Wanneer Klifman precies vertrekt is nog niet bekend. "We gaan dit samen met de Raad van Commissarissen goed regelen, maar de organisatie van Bouwmaat staat er goed voor en de nieuwe Bouwmaat-directie staat stevig. Over-all komt mijn besluit qua timing goed uit, al is het op detailniveau natuurlijk nooit exact het juiste moment."

Voor Klifman Bouwmaat ging leiden, vervulde hij onder andere directiefuncties bij Praxis, Kooijman en Intergamma. Check hier diverse interviews en berichten over Bouwmaat en Rob Klifman