Zevij-Necomij.jpg

Zevij-Necomij: +5,5% autonoom

Inkooporganisatie Zevij-Necomij heeft in 2014 een omzet van € 317 mln. gerealiseerd. In 2013 was de omzet van Zevij € 229 mln. De forse stijging komt vooral voort uit de integratie met Necomij, maar ook uit een autonome groei van gemiddeld 5,5 %.

In 2014 zet, na een paar lastige jaren, de groei geleidelijk in bij de technische groothandel. Waar 2013 nog een krimp liet zien, zag Zevij-Necomij in 2014 een autonome groei bij de groothandels van 5,5 %. Dit geldt zowel voor de technische groothandels in de bouw als in de industrie.

“Het jaar 2014 was enerverend met de integratie van Zevij en Necomij”, vertelt algemeen directeur Marc de Dobbelaere. “Op 20 januari 2014 werd er tussen Zevij en Necomij een eerste samenwerkingsovereenkomst op hoofdlijnen ondertekend, die in juni resulteerde in een intentieverklaring en inmiddels is de integratie tussen beide ondernemingen afgerond.” Naast een gezamenlijke verbetering in inkoopcondities leidt de samenvoeging en de overheveling van activiteiten van Sassenheim naar Oosterhout tot een forse kostenbesparing. Beide voordelen zijn inmiddels ook voelbaar bij de aangesloten technische groothandels en leiden tot verbetering van hun concurrentiepositie. “Dat is en blijft de drijfveer bij onze inkoopactiviteiten en dienstverlening.”

Door de omzetgroei is ook besloten het magazijn in Oosterhout uit te breiden met 1.750 m2 wat resulteert in totaal 4.500 m2. In maart 2015 zal deze nieuwbouw gereed zijn.

Met 38 aangesloten leden en meer dan 450 vestigingen is een krachtige inkoopcombinatie gerealiseerd. “Daar willen we samen, met zowel leden als leveranciers, het beste uithalen voor de toekomst”, benadrukt De Dobbelaere. “Ook in 2015 zullen we samen met de leden en leveranciers vol enthousiasme en gedrevenheid werken aan de versterking van de concurrentiepositie van de bij ons aangesloten technische groothandels.” Voor 2015, wanneer de integratie op een volledig jaar betrekking heeft, verwacht Zevij-Necomij een omzet van €360 mln.
 

Deel dit bericht

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

Word abonnee

  • Ontvang iedere editie van Vakblad MIX
  • Ontvang onze email-nieuwsbrief
  • Toegang tot álle content op MIXonline.nl
  • Inclusief marktcijfers en artikel-archief
  • Geef 3 collega's een login cadeau
  • Een openbaar persoonlijk profiel
  • Je persoonlijke nieuwsoverzicht in MijnMIX
  • Reageren op artikelen
Word abonnee