In Duiven kocht Hornbach het voormalige pand van Praxis aan. Op die 10.000 m2 gaat de bouwmarktketen zijn tweede Hornbach Vloeren in vestigen. Die nieuwe vestiging maakt tegelijkertijd de broodnodige ruimte vrij in de naastgelegen Hornbach Bouwmarkt.

“We zoeken in het hele land naar mogelijkheden om uit te breiden en door te groeien”, vertelt Evert de Goede, algemeen directeur van Hornbach Nederland. “In Duiven hebben we begin 2020 een projectbouwmarkt geopend, en met groot succes. De markt in deze regio heeft volgens ons echter nog veel meer potentie, zowel bij doe-het-zelvers als de professionals. Toen het pand naast onze projectbouwmarkt in Duiven te koop werd aangeboden hebben we dan ook niet getwijfeld. Het voormalige pand van Praxis heeft een vloeroppervlakte van 10.000 m2, dus dat geeft ons veel mogelijkheden om onze diensten en assortiment uit te breiden. De plannen hiervoor gaan we de komende periode concretiseren en we zullen flink gaan verbouwen. Maar zeker is dat we hier een Hornbach Vloeren gaan vestigen.”

Tweede vestiging Hornbach Vloeren

Hornbach zelf: "Hornbach Vloeren is een nieuwe retailformule van Hornbach die het gat dicht tussen de bouwmarkt en de speciaalzaak. Eind 2021 werd deze formule in Kerkrade geïntroduceerd . Dit blijkt een groot succes, mede vanwege het deskundig advies, de vaste lage prijzen en het enorme assortiment. Als het aan Hornbach ligt openen de deuren van de tweede Vloeren-vestiging zich op de Nieuwgraaf 42 in Duiven eind volgend jaar. Klanten kunnen hier dan terecht voor tegels, laminaat, houten vloeren, vloerbedekking, PVC, gietvloeren en alles wat je nodig hebt om deze vloeren te leggen. De vestiging van Hornbach Vloeren Duiven ligt pal naast de projectbouwmarkt, maar wordt een volledig zelfstandige vestiging met een eigen ingang en parkeerterrein."

Extra ruimte komt Hornbach goed van pas

De komst van Hornbach Vloeren in Duiven betekent dat na de opening de vloerenafdeling in de projectbouwmarkt vrijkomt. “Die ruimte komt goed van pas”, zegt De Goede weten. “Momenteel kunnen we niet ons volledige assortiment presenteren aan onze klanten, dit is simpelweg groter dan de beschikbare oppervlakte.” Hornbach Duiven werd in 2020 geopend en telt 16.500 m2. Dat leek voldoende toen de plannen voor deze projectbouwmarkt ruim tien jaar daarvoor al op papier werden gezet. In de periode tussen planvorming en opening van Duiven, groeide Hornbach aanbod van producten en diensten hard. Evenals de vraag van zowel professionals als consumenten. “Met de 10.000 m2 extra die we nu hebben gekocht kunnen we ons assortiment uitbreiden in de projectbouwmarkt en dus ook de nieuwe retailformule introduceren. En we houden zelfs nog wat over voor extra groei in de toekomst. Fantastisch, want er is potentie genoeg.”