In Zweden opende Hornbach zijn eerste kleine bouwmarkt en staan de twee volgende op stapel. "Na de grote vestigingen in de grote steden ziet de keten groot groeippotentieel voor iets compactere vestigingen in middelgrote steden en gemeenten." Dat zegt Wolfgang Kretzler als internationeel verantwoordelijke voor expansie.

MIX' collega-vakmagazine DIY International maakte een portretje van de kleine Zweedse Hornbach die 8.500 m2 telt en dankzij terminalkoppelingen met de Hornbach-webshop toegang tot een even groot aanbod als de grote Hornbach-vestigingen (15.000 m2).

8.500 m2, 40 medewerkers
De Compacte Hornbach biedt 40 medewerkers, een Drive-in, een sterke verfafdeling, een machine- en gereedschapaanbod dat de prof zal bevallen en services als houtzagerij, verfmengen, verhuur van gereedschap, machines en aanhangers en een Profi-afdeling met een Profi-manager voor de professionele klandizie.

Te vroeg voor Nederland
De twee volgende compacte Hornbach in Zweden zijn inmiddels gepland.  Maar voor Nederland komt het op dit moment te vroeg., aldus Evert de Goede, directeur van Hornbach Nederland. "Ik ben wel erg gecharmeerd van het compacte concept, maar in Nederland zijn er nog voldoende opties voor  ons huidige formaat."