Evert de Goede, algemeen directeur van Hornbach Bouwmarkt Nederland, is uitgeroepen tot ABN AMRO Retail Executive of the Year. “Het winnen van deze titel is een grandioos compliment, een bevestiging van ons werk.”

De Retail Executive of the Year Award wordt sinds 2013 uitgereikt aan onderscheidende retail-leidinggevenden. Het is de eerste keer dat een bouwmarkt-CEO genomineerd werd én meteen deze prestigieuze prijs mee naar huis neemt. De jury, bestaande uit vakgenoten, laat weten: "Evert de Goede heeft een duidelijke visie. Evert is bovendien niet bang mensen om zich heen te verzamelen die anders denken. Hij is een leider met lef, die durft.” De Goede liet gerenommeerde genomineerden Hajir Hajji (Action), Wouter Kolk (Ahold Delhaize Europa), Margaret Versteden (bol.com) en Daphne Smit (Coolblue) achter zich.

Teamwork
De Goede is trots op de overwinning. Hij laat weten: “Het winnen van deze prijs is een grandioos compliment. Ik zie deze award bovendien als een bevestiging van onze werkzaamheden en gemaakte keuzes. Hornbach groeit ontzettend hard in Nederland. Komend voorjaar openen we onze vijftiende vestiging in Duiven en daar blijft het niet bij. Het is onze ambitie om 20 tot 25 bouwmarkten in Nederland te hebben. Dat vereist een duidelijke strategie en absolute toewijding. Niet alleen bij mij, maar bij de hele organisatie. Met elkaar bouwen we elke dag aan Hornbach. En mét succes. In september werden we door de consumenten voor de veertiende keer uitgeroepen tot Beste Bouwmarkt van Nederland. Dat vakgenoten onze inspanningen ook waarderen en ons met deze titel onderscheiden is de kroon op ons werk. Ik draag deze award dan ook graag op aan mijn collega’s, want een manager is zo goed als zijn team.”