Problemen rond THR de dagen voor Kerst. Leveranciers meldden vrijdag al een gesloten poort en kregen geen gehoor bij hun contactpersonen. Vrijdag viel het 'f-woord' en vandaag werd 'sursánce van betaling' duidelijk.

Het rumoer begon vrijdag. Tenminste twee leveranciers vertelden die ochtend voor een dichte deur te hebben gestaan. Daar zouden ze van medewerkers te horen hebben gekregen dat THR nagenoeg failliet zou zijn. Ook zou één leverancier zijn voorraad aan het terughalen zijn. Daarop kreeg MIX verontruste telefoontjes van diverse leveranciers en fabrikanten. Tenminste één van hen had inmiddels zijn leveringen stopgezet. Contact met THR zou volgens hen niet mogelijk zijn.

MIX kreeg THR-directeur Gerrit Holtman vrijdag op de valreep voor het weekend te pakken. Hij wilde geen vragen beantwoorden en kon geen details vrijgeven maar sprak met de hand op het hart: “Op dit moment is THR niet failliet.”

THR beloofde maandag verdere tekst en uitleg te geven, maar officiële info bleef uit tot 16:30 uur. Toen meldde Holtman zich met het officiële bericht van surséance van betaling. THR wordt vanf nu geleid door twee externe bewindvoerders.

Deze update is van maandag 23 december 16:30 uur.

THR veranderde in de zomer van 2017 van eigenaar. Reesink kocht eerst Ter Hoeven Groep uit en verkocht THR daarna aan derden. Dat ging destijds ook niet zonder slag of stoot. Zie het artikel dat MIX destijds schreef over de continuiteit van THR. Paul Kuiken – dit jaar plotseling overleden – was (één van) de nieuwe aandeelhouder(s) van THR. Ook Husqvarna/Gardena is zeer betrokken bij THR. Als grootste leverancier, Gardena gebruikte THR als Nederlandse voorraadhub. Over de precieze positie van Husqvarna/Gardena liet Husqvarna-directeur Kees van Opdorp zich in 2017 niet uit (zie het artikel uit 2017).