In Rotterdam opende Praxis vandaag de tweede winkel van het 'Praxis Om de Hoek'-concept. Deze winkel is twee maal zo groot als de eerste in Amsterdam.

Praxis Om de Hoek is het compacte concept voor een buurtwinkel van Praxis. de bouwmarktketen vist daarmee in de vijver van de zelfstandige dhz-zaak in een dichtbevolkte binnenstad. We schreven al eerder over de opening en de resultaten van de eerste vestiging (Amsterdam).
Deze vestiging is eigenlijk kleiner dan bedoeld voor dit concept. De traffic-locatie aan de Kinkerstraat vond Praxis echter te mooi om te laten schieten.
De nieuwe vestiging in Rotterdam ligt aan de Mariniersweg, in een dichtbevolkte wijk dichtbij de Markthal.
Frank Pruijn, Directeur Operations Praxis, is er van overtuigd dat de nieuwe formule past bij de behoefte en wensen van de klant. “Belangrijk is dat we met deze nieuwe winkels nóg dichter bij onze klanten zitten. Het biedt echt het basisassortiment zodat men voor de snelle en meest voorkomende klus gemakkelijk bij ons terecht kan en ook snel de weg kan vinden. We merken dat er onder onze klanten binnen de stadsgrenzen van de grote steden behoefte is aan meer aanbod en hulp op het terrein van doe-het-zelven. Dit zien we terug bij Praxis om de Hoek in Amsterdam. We krijgen erg veel positieve reacties van onze klanten daar. Door de locatie midden in de stad en met deskundig personeel kunnen we onze klanten die in de stad wonen nog beter van dienst zijn doordat ze niet voor al hun klussen naar de rand van de stad hoeven om onze winkels te bezoeken”, aldus Pruijn.