W. van den Broek Agenturen is al drie generaties lang het adres voor kwalitatieve, onderscheidende gereedschappen voor de veeleisende professional. Inmiddels heeft de agenturenfirma meer dan tien verschillende A-merken, die zij exclusief voor de Nederlandse markt vertegenwoordigen. De overeenkomst? Premium kwaliteit, een ruim aanbod en interessante marges.

“Ons bedrijf is een unieke schakel tussen fabrikant en de inkoopcombinatieleden, bouwmaterialenhandelaren en bouw- & industriegroothandel. De A-merken die wij voeren liggen niet op iedere hoek van de straat, ook niet bij de grote internetaanbieders”, zegt eigenaar Edwin Wubbolts. “Alle producten hebben de hoge ‘Made in Germany’ kwaliteit. Sommige gereedschappen worden bij onze oosterburen bedacht en ontworpen, maar volgens strenge richtlijnen in het Verre Oosten geproduceerd.”

W. van den Broek Agenturen is voor deze merken het eerste aanspreekpunt in Nederland, waarbij ze ondernemers ook ondersteunen met marketing en salespromotions. “Wij kunnen de montage en de inrichting van de verkoopwanden verzorgen. Daarbij geven we trainingen op zowel de winkel- als op de werkvloer.”

Onlangs nam het bedrijf zijn intrek in een nieuw en energiezuinig bedrijfspand in Breda. Wubbolts geeft enthousiast een rondleiding: “Dit moderne bedrijfspand biedt plaats aan een kantoorgedeelte en een ruime showroom voor trainingen. Daarbij hebben we plaats voor een uitgebreide voorraad. De groothandels kunnen met één bestelling meerdere merken combineren. Het is een duurzaam pand: het heeft geen gasaansluiting, maar beschikt over een warmtepompsysteem en muurisolatie van meer dan 20 centimeter. De voornaamste reden van voor de verhuizing naar dit grotere pand? Hier hebben we de nodige ruimte voor verdere groeimogelijkheden in de toekomst.” Wubbolts zegt daarbij open te staan voor uitbreiding van hun merkenscala, als een merk past bij hun uitgangspunten. In deze Close Up plaatsen we vier hoofdmerken van W. van den broek Agenturen in de spotlights.

BMI meetbanden, waterpassen en meetgereedschappen

De meetgereedschappen van BMI zijn er in veel uitvoeringen, waarbij voor ieder specifiek gebruik een passend meetinstrument aangeboden wordt. Wubbolts: “Dit kwalitatieve merk voeren we exclusief in Nederland, waarbij we ons richten op specialisten in de bouw, industrie en wegenbouw. Bij alle meetbanden van dit Duitse merk bieden we verschillende afwerkingen, zoals met een dikke ISOLAN-coating of met een witlak-afwerking. Ook bieden we veel varianten, bijvoorbeeld acht verschillende schietloden en lengtes tot wel 100 meter.” Vol trots laat hij de verschillen tussen de uitvoeringen zien. Daarbij vallen vooral de slimme, in de praktijk bewezen details op. “Aan een meetband kunnen verschillende haken geleverd worden. Die band bieden we overigens in verschillende materialen, zoals staal, glasvezel en rvs.”

Heytec sleutels, dopsleutels en tangen

Net als BMI komt ook het Heytec gereedschap uit Duitsland. “Dit merk is heel interessant voor kwaliteits- en prijsbewuste professionals. Heytec heeft een uitgebreid portfolio van op maat gemaakte gereedschappen, zoals sleutels, dopsleutels en tangen.” Wubbolts legt uit dat de gereedschappen in Duitsland zijn ontworpen en dat de productie in o.a. India plaatsvindt. “Dit resulteert in een optimale prijs-kwaliteitverhouding, waardoor de groothandel een uitgekiend assortiment op kan bouwen, waarmee zij de complete markt kunnen bedienen.” Van den Broek geeft daarbij ondersteuning met promotiematerialen en met schapinrichting, waarbij elk artikel bovendien voorzien is van een EAN-code.

Felo schroevendraaiers, schroefbits en tangen

“Met Felo heb je letterlijk topgereedschap in handen”, zegt Wubbolts. Een leuke woordspeling, omdat de schroevendraaiers van Felo ergonomisch gevormd zijn. Hierdoor wordt het aangenamer om langdurig met deze gereedschappen te werken. “In het handvat zijn twee zachte cellen verwerkt, zodat de vorm zich aanpast aan jouw hand. Hierdoor heb je een veel betere grip en kun je langer probleemloos met deze schroevendraaiers werken.” Het patent dat het Duitse bedrijf hierop heeft is kenmerkend voor hun innovatieve aanpak. “Felo biedt onderscheidende producten en is altijd op zoek naar vernieuwingen. Dit biedt extra verkoopkansen voor de groothandel.”

Samsteel lijmtangen en bankschroeven

“Samsteel lijmtangen en bankschroeven is een geregistreerde merknaam van W. van den Broek Agenturen. Het is onze eigen lijn waarbij we een compleet programma aanbieden.”

De belangrijkste kenmerken zijn dat Samsteel veel innovatieve producten in het assortiment heeft en dat de prijs-kwaliteitverhouding heel interessant is. “Neem bijvoorbeeld de lijmtangen met een haaks handvat, een opklapbare lijmtang of een lijmtang met een ratel. Of een profielklem, een kantelbare klem of de sergeantsklemmen? Alles hebben we uit voorraad leverbaar.” Ook dit merk blinkt uit door innovaties. “Bij de productontwikkeling geven wij input over de gebruikerswensen, de fabrikant gaat hiermee aan de slag. Samsteel producten zijn technisch hoogwaardig en hebben enorm sterke klemmen. Prijstechnisch zijn de producten ook interessant, omdat de prijzen zo’n 30% onder de marktleider zitten en ook qua marge aantrekkelijk zijn. Met al onze merken leveren we onderscheidend gereedschap, waarmee de ijzerwarengroothandel zich als specialist voor de vakman kan profileren.” 

W. van den Broek Agenturen, Breda, +31 (0)162 456 000, www.broekgereedschap.nl, info@broekgereedschap.nl