Burgemeester van Nijmegen Hubert Bruls opende op 12 juli om 7.00 uur samen met vestigingsmanager Niels van Essen de nieuwste projectbouwmarkt van Hornbach. De bouw van de vestiging, die een oppervlakte van 20.000 m2 heeft, werd in slechts negen maanden voltooid. Hornbach Nijmegen is duurzaam gebouwd met een aansluiting op het stadswarmtenet. En milieuvriendelijk met sedumdaken en afwatering van het hemelwater via een wadi.

Evert de Goede, algemeen directeur Hornbach Nederland, is blij met de opening van de projectbouwmarkt aan de Wendelring in Nijmegen. “Nijmegen is onze derde en grootste vestiging in Gelderland volgend op Apeldoorn en Duiven. Fantastisch dat we nu ook klussers in de regio Nijmegen bij hun projecten kunnen ondersteunen. Er staat een team van 180 deskundige collega’s voor ze klaar. Zij zijn de afgelopen periode ingewerkt en hebben met elkaar de vestiging ingericht. Het is altijd weer een geweldige prestatie om de vestiging helemaal op tijd klaar te hebben.”

Uniek exemplaar

De nieuwe projectbouwmarkt vlak langs de A325 tussen Nijmegen en Arnhem heeft een oppervlakte van maar liefst 20.000 m² en de Drive In beslaat nog eens ruim 4.500 m². De vestiging is duurzaam gebouwd. Zo is er een aansluiting op het stadswarmtenet en een extra hoge isolatiewaarde aangehouden in de gevel- en dakafwerking. Ook is er is volop rekening gehouden met het milieu en de groene omgeving waar de bouwmarkt staat. “We hebben een groen dak dat water opvangt, voedsel biedt voor insecten, verkoelend werkt in de zomer en zorgt voor gezonde lucht in de directe omgeving. Slechts een handjevol van de ruim 170 Hornbach bouwmarkten in heel Europa kan hetzelfde zeggen”, vertelt De Goede.

Doorgroeien

Hornbach zelf zegt het zo: "In Nederland is Hornbach in 25 jaar tijd uitgegroeid tot koploper in de doe-het-zelf branche. Met de opening van de grootste Hornbach van Gelderland wordt ons marktaandeel verder uitgebreid. We varen een eigen koers die erop gericht is om de formule continu te verbeteren voor klussers en bouwprofessionals. Hornbach had in Nederland de eerste Drive In, we sloegen een digitale slag met de webshop, app en zelfscankassa’s. Bovendien hadden we een primeur met de laagste prijsgarantie, zelfs na aankoop. Hornbach wil doorgroeien in Nederland. We kijken naar uitbreiding van vestigingen en Drive In’s bij bestaande bouwmarkten. En vanwege het succes van de eerste Hornbach Vloeren in Kerkrade, wordt gezocht naar locaties om deze retailformule in meer steden te openen."