De tweede Praxis 'Om de Hoek' gaat binnen twee weken open in Rotterdam. Dat vertelde Richard Meijers, head of operations van Praxis tijdens de Vakdag DHZ. De eerste ontvangt rekende de eerste twee veertien dagen bij 1.700 klanten per week gemiddeld € 14 af.

De tweede Praxis Om de Hoek aan de Mariniersweg gaat profiteren van de aantrekkingskracht van de Markthal. De winkel wordt 550 meter groot en is daarmee volgens hem idealer dan de vestiging in Amsterdam (Kinkerstraat, 250 m2). "Maar die locatie kwam vrij en is zo goed, dat we besloten hem toch te pakken."
Dat die eerste vestiging aan de Amsterdamse Kinkerstraat het al behoorlijk goed doet, blijkt wel uit de cijfers die Meijers noemt. "Met 1.600 tot 1.700 kopende klanten per week zijn we al heel tevreden. Op basis van een teller aan de deur kunnen we zien dat we 35% tot 40% conversie hebben." Hij noemt een gemiddeld bonbedrag van € 14 tot € 14,50, maar dat kan volgens hem de komende tijd nog wel stijgen.
Ter vergelijking: Lennart Broere van Gamma rapporteerde 1.000 kopende klanten per week in de Amsterdamse Gamma Compact . Over het bonbedrag wilde hij niets specifiekers zeggen dan dat het de helft is van dat in de gemiddelde Gamma. Insiders weten dan dat het gaat om de helft van ca € 33,-.