praxis_0.jpg

Praxis vernieuwt Megastore

Op zaterdag 28 maart opende Praxis in Breda zijn tweede Megastore met het nieuwe ‘meer Praxis’ concept.

Dit nieuwe concept biedt de klant meer keuze, inspiratie en service. In de enorme winkel die ruim 9.000 vierkante meter oppervlakte telt, zijn ruim 5.000 producten meer te verkrijgen dan bij andere megastores van de doe-het-zelf retailer.

Erik Stoltenborgh, Winkelmanager Praxis Megastore Breda, legt uit waarom de vernieuwde Megastore in Breda een nóg grotere aantrekkingskracht op de regio zal hebben: “De winkel krijgt naast het grote assortiment en focus op inspiratie een hele nieuwe look en feel waarbij klanten worden geholpen afdelingen en producten sneller te vinden. Ook kan men in deze winkel terecht voor het huren van gereedschap van Boels of vervoer van Hertz."

Klussen makkelijker maken
“De eerste winkel volgens dit concept van Praxis werd begin 2014 in Eindhoven geopend”, vertelt Saskia Eveleens, Commercieel Directeur Praxis. “In Breda wordt een aantal elementen aan dat succesvolle winkelconcept toegevoegd. Extra’s, zoals een schoonmaakwereld, een dierconcept en een afdeling met zelfmaakmeubelen komen in de Megastore in Breda. Ook wordt het gereedschap in Breda gepresenteerd per klus, in plaats van op productsoort of merk. Een ander nieuw onderdeel binnen het concept is “Opa’s Klusschuur”; een werkplaats binnen de winkel, compleet met ervaren klusser, waar iedereen terecht kan voor klustips en een helpende hand bij kleine klussen. We willen met deze megastore, klanten op alle fronten meer Praxis bieden en écht het verschil maken door hen het klussen makkelijker te maken en op goede ideeën te brengen.”
Meten is weten
Algemeen directeur Joost de Beijer: 'Na de restyling van de winkel in Eindhoven wilden we graag nog een Megapraxis ombouwen. In Eindhoven kwamen we namelijk vanuit Plan-It, veranderde de klantengroep en daardoor konden we niet echt goed de verschillen meten. In Breda kan dat straks wel."

Praxis lanceerde eerder in maart al de nieuwe formule Praxis Tuincentrum in Amsterdam, Beverwijk, Heerlen, Roermond en Venlo en Praxis Om de Hoek in Amsterdam .

Deel dit bericht

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

Word abonnee

  • Ontvang iedere editie van Vakblad MIX
  • Ontvang onze email-nieuwsbrief
  • Toegang tot álle content op MIXonline.nl
  • Inclusief marktcijfers en artikel-archief
  • Geef 3 collega's een login cadeau
  • Een openbaar persoonlijk profiel
  • Je persoonlijke nieuwsoverzicht in MijnMIX
  • Reageren op artikelen
Word abonnee