maxeda.jpg

Maxeda 'verkoopt' aandelen

Maxeda zou overgenomen zijn, meldt ANP. Technisch is daar inderdaad groen licht voor. In de praktijk is er echter sprake van een deal tussen aandeelhouders en financiers. In ruil voor een meerderheidsbelang verlaagt Maxeda haar schuldenlast nu aanzienlijk.

ANP meldt vrijdagavond: "De overname van Maxeda, het concern achter doe-het-zelfzaken als Praxis en Formido, krijgt groen licht van de Europese Commissie. De Europese toezichthouder heeft geen concurrentiebezwaren ten aanzien van de overname, die vorige maand werd aangekondigd."
Uit de verkoop, toch overname?
Maxeda is eigendom van een groep investeringsmaatschappijen waaronder KKR en Permira, stond geruime tijd in de etalage maar werd laatst uit de verkoop gehaald. Een passend bod bleef namelijk uit waarop de eigenaren besloten de komende jaren te investeren in de toekomst en hun geluk later opnieuw te wagen. In dat kader is het bericht over de overname dus zeker verrassend.
Aandelen in ruil voor schulden
Wie iets verder spit, stuit op het verhaal van een ruil van aandelen tegen schulden met de Franse investeerder Ardian en het Amerikaanse Goldentree Asset Management. In ruil voor een meerderheidsbelang verlaagt Maxeda zo haar schuldenlast met tientallen procenten.
Maxeda koos laatst al voor een nieuwe organisatiestructuur, koos een nieuwe commissaris, investeerde in het 'Om de Hoek'-concept en in Praxis Tuin. Allemaal nieuws nadat het concern de voorgenomen verkoop afblies

Met een jaaromzet van meer dan 1,3 miljard euro, is Maxeda marktleider in de doe-het-zelfmarkt in de Benelux met meer dan 375 winkels en bijna 7000 medewerkers. In Nederland heeft het bedrijf 141 Praxis-winkels en 81 zaken van Formido.

 

Deel dit bericht

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

Word abonnee

  • Ontvang iedere editie van Vakblad MIX
  • Ontvang onze email-nieuwsbrief
  • Toegang tot álle content op MIXonline.nl
  • Inclusief marktcijfers en artikel-archief
  • Geef 3 collega's een login cadeau
  • Een openbaar persoonlijk profiel
  • Je persoonlijke nieuwsoverzicht in MijnMIX
  • Reageren op artikelen
Word abonnee