Deventer.jpg

Deventer Cradle-to-cradle

Deventer Profielen is ’s werelds eerste fabrikant van afdichtingsprofielen met een Cradle to Cradle-productcertificaat.

De producent van profielen voor raam- en deurconstructies toont hiermee aan dat zijn producten passen binnen het gedachtegoed van de circulaire economie. Search Consultancy begeleidde Deventer Profielen bij het behalen van drie certificaten.
Duurzame ambities
De stap naar de Cradle to Cradle-productcertificering past binnen de duurzame ambities van Deventer Profielen. General Manager Patty van Broekhoven vertelt: ‘Ik ben ervan overtuigd dat toekomstige generaties keuzes maken op basis van ‘groen’. Wat laat ik achter voor mijn kinderen en kleinkinderen en wat is mijn rol daarin? Daarom zijn wij als organisatie niet gefocust op het zo goedkoop mogelijk produceren, maar op wat we kunnen bijdragen aan een betere toekomst.’ Dat innovatie hoog op Deventers agenda staat, blijkt ook uit de benoeming tot één van ‘Brabants Besten’ door de Provincie Noord-Brabant in 2014. Hier werd het bedrijf uit Breda geroemd om sociale innovatie.
Stimulering in de keten
Search Consultancy is als een van de eerste bureaus ter wereld geaccrediteerd om organisaties te helpen bij het behalen van een Cradle to Cradle-certificaat. Het consultancybureau ondersteunde Deventer Profielen in het analyseren en evalueren van de drie productlijnen. Daarnaast werd onderzocht of het productieproces voldoet aan de criteria van Cradle to Cradle.
Udo Waltman, bedrijfsdirecteur van Search Consultancy: ‘Dit is een prachtig voorbeeld van stimulering in de keten. Plan Effect, klant van Deventer, heeft vorig jaar een aantal productlijnen laten certificeren en heeft Deventer Profielen geïnspireerd om hier ook mee aan de slag te gaan. De fabrikant heeft op zijn beurt ook weer andere klanten enthousiast gemaakt voor de Cradle to Cradle-certificering. Een kettingreactie die ervoor zorgt dat het eindproduct steeds een stukje duurzamer wordt.’
Afdichtingsprofielen
Het certificaat is toegekend aan de afdichtingsprofielen in de SP, SV en SPV reeksen. Deze profielen zorgen voor een optimale afdichting van wind, water, geluid en rook. Door gebruik van gesloten microschuim zijn de profielen eenvoudig te monteren en realiseren ze een aangename sluitdruk. Bovendien daalt de kans op faalkosten aantoonbaar bij het gebruik van deze afdichtingsprofielen van Deventer Profielen.
Officiële uitreiking
Op de foto ontving Deventer de officiële certificaten uit handen van Roy Vercoulen, Vice President en Head of European Operations van het Cradle to Cradle Products Innovation Institute. Deze onafhankelijke non-profit organisatie overziet de standaard voor productcertificering wereldwijd, beoordeelt het werk van de geaccrediteerde assessoren en kent certificaten toe aan producten die voldoen aan de criteria.

Deel dit bericht

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

Word abonnee

  • Ontvang iedere editie van Vakblad MIX
  • Ontvang onze email-nieuwsbrief
  • Toegang tot álle content op MIXonline.nl
  • Inclusief marktcijfers en artikel-archief
  • Geef 3 collega's een login cadeau
  • Een openbaar persoonlijk profiel
  • Je persoonlijke nieuwsoverzicht in MijnMIX
  • Reageren op artikelen
Word abonnee