John Colley, CEO Praxis en Chief Commercial Officer van Maxeda DIY Group, gaat Praxis verlaten. Hij heeft besloten om terug te gaan naar zijn familie in het Verenigd Koninkrijk.

Twee jaar geleden nam Colley het roer over van George Adams. Onder zijn leiding werden er nieuwe concepten bedacht, waaronder Praxis Tuin dat begin volgend jaar in Limburg geconcretiseerd wordt. Hij pendelde de afgelopen vier jaar heen en weer tussen zijn huis en het hoofdkantoor in Amsterdam Zuid-Oost en volgens de woordvoerder van de organisatie heeft hij te kennen gegeven om dichter bij huis te willen werken.
Stemmen in de markt zeggen dat Colley's vertrek mogelijk te maken heeft met de mislukte verkoop van de Maxeda DIY Group. "Kan een directie die zich inzette voor een verkoop, zich daarna herpakken en de keten krachtig verder leiden?" 

Als nieuwe directeur van Praxis heeft de Maxeda-directie Joost de Beijer benoemd. Hij is al bijna acht jaar werkzaam binnen Praxis als financial director. De Beijer treedt per 1 december aan en zal de eerste maanden nog worden bijgestaan door Colley die tot eind maart betrokken blijft bij de organisatie.