Henk-Castelijns-en-Harry-Bruijniks-ondertekenen-contract-DGN-retail-met-Euretco-2.jpg

DGN -> Euretco definitief

Na maandenlang onderhandelen konden afgelopen vrijdag de handtekeningen gezet worden onder de ‘huwelijksakte’ van DGN en Euretco. Daarmee krijgt de retailorganisatie naast mode, wonen, sport en media ook een dhz-tak onder haar hoede.

In een eerste reactie zegt Harry Bruijniks, CEO van Euretco: “We zijn blij dat na maanden van intensief overleg de ondernemers van DGN met de formules Hubo, Multimate en Fixet met een grote meerderheid voor toetreding tot Euretco hebben gekozen.” Ook de uitbreiding van Euretco met doe-het-zelf omschrijft hij als een logische. “Het past geheel in de gekozen lijn van onze strategie. We zijn bouwers van een retailserviceplatform voor zelfstandig ondernemers en we hebben verstand van retailprocessen en franchise-ontwikkeling. Onze systematiek is dan ook voor vele branches geschikt.” Tot de bekende winkelformules en vloerconcepten van Euretco behoorden o.a. Intersport, Runnersworld, Coach, Decorette, Vivante, Topform, Libris en Blz.

91% stemde voor
Tijdens de buitengewone ledenvergadering in september in Nijkerk stemden de ondernemers van DGN Retail over de overname door Euretco. Ruim 91% van de stemgerechtigde certificaathouders heeft ingestemd met de voorgenomen overname. Inmiddels is het aantal afgesproken individuele contracten met ondernemers binnen, zodat ook aan de laatste voorwaarde voor het samengaan van de beide bedrijven is voldaan en de overname kan worden afgerond. “Met deze overname hebben DGN Retail en haar formules onderdak gevonden bij een professionele partij die het belang van zelfstandig ondernemerschap centraal stelt. Door deze overname zullen de formules verder door kunnen groeien”, aldus Henk Castelijns, interim directeur DGN Retail.

Uiteindelijk twee formules
Euretco heeft de intentie om op termijn met twee van de drie formules in doe-het-zelf verder te gaan, te weten Hubo en Multimate. Dit om maximale kostensynergie te bewerkstelligen, maar vooral om de marketingondersteuning van deze formules verder te versterken.
Een meerderheid van de Fixet-ondernemers heeft inmiddels in overleg met de organisatie een keuze gemaakt voor één van beide formules. De ondernemers die de keuze nog niet gemaakt hebben, krijgen van de organisatie gedurende de resterende looptijd van hun contract met Fixet maximale formule-ondersteuning.
Hoofdkantoor verhuist
In het vierde kwartaal 2014 zal het DGN-kantoor in Apeldoorn worden gesloten en zullen alle activiteiten binnen Euretco Hoevelaken worden ingepast.

Deel dit bericht

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

Word abonnee

  • Ontvang iedere editie van Vakblad MIX
  • Ontvang onze email-nieuwsbrief
  • Toegang tot álle content op MIXonline.nl
  • Inclusief marktcijfers en artikel-archief
  • Geef 3 collega's een login cadeau
  • Een openbaar persoonlijk profiel
  • Je persoonlijke nieuwsoverzicht in MijnMIX
  • Reageren op artikelen
Word abonnee