Isero IJzerwaren gaat over in Ierse handen. Eigenaar H2 verkoopt zijn aandelen aan de Ierse Grafton Group.

IJzerwarengroothandel Isero IJzerwarengroep (Isero) maakt bekend dat haar aandeelhouders overeenstemming hebben bereikt over de verkoop van Isero aan Grafton Group (Grafton) onder het gebruikelijke voorbehoud van het doorlopen van de medezeggenschapsprocedure binnen Isero.


Meer dan 600 vestigingen
Grafton, met haar hoofdkwartier in Dublin, is een FTSE 250 onderneming van de London Stock Exchange die sinds 1902 actief is als een leverancier van bouwmaterialen in het Verenigd Koninkrijk, Ierland, België en straks ook Nederland. Grafton heeft een sterke portfolio van bedrijven en merken met leidende marktposities. Over 2014 realiseerde Grafton een omzet van 2,1 miljard pond en een bedrijfsresultaat van 110 miljoen pond. De Groep heeft meer dan 600 vestigingen en bijna 10.000 medewerkers in dienst.

94 mln voor Isero
Isero is met 38 vestigingen de leidende ijzerwarengroothandel in Midden- en Zuid-Nederland. Tot de groep behoren Gerritse IJzerwaren, Breur Ceintuurbaan, Van Der Winkel en Pijnenburg Bouw en Industrie. Isero zet 94 mln euro om en staat bekend om de hoge service, het uitgebreide assortiment gereedschappen, bevestigingsmiddelen, hang- en sluitwerk, werkkleding en persoonlijke beschermingsmiddelen, en een fijnmazige en snelle logistiek. Alle vestigingen van Isero hanteren het ‘1 | 2 | 3 | concept’: de klant staat centraal en kan rekenen op gemak, snelheid en het nakomen van afspraken. Met de ambitie en mogelijkheden van Grafton kan Isero de service richting haar klanten nog verder versterken, aldus het persbericht rond de overname.

Netwerk uitbreiden
Onder leiding van de huidige directie zal de succesvolle groeistrategie van Isero voortgezet worden. Bert Bunschoten, algemeen directeur van Isero zegt over de overname: “Isero is onder H2 Equity Partners uitgegroeid tot de marktleider in Nederland. In september hebben wij een nieuwe vestiging geopend in Haarlem en we kijken volop naar nieuwe mogelijkheden om het vestigingsnetwerk verder uit te breiden. Daarnaast blijven wij op de uitkijk naar passende overnames. De recente acquisitie van Pijnenburg Bouw en Industrie is hier een mooi voorbeeld van. Met Grafton zullen wij in staat zijn om onze groeistrategie te continueren en kunnen wij een nog sterkere dienstverlening aan onze klanten bieden.”