Transferrolid Boer Staphorst is verkozen tot ‘Beste zelfstandige winkelier van Nederland’.

Sinds 19 maart konden consumenten hun stem uitbrengen voor de verkiezing van de ‘Beste zelfstandige winkelier van Nederland’. En Boer Staphorst sleepte deze prijs dus in de wacht.

Winkeliers kon zichzelf aanmelden voor de wedstrijd ‘Beste zelfstandige winkelier van Nederland’. Consumenten beoordeelden de deelnemende winkels op zes aspecten met een rapportcijfer:

  • prijsniveau,
  • prijs/kwaliteitsverhouding,
  • personeel,
  • assortiment,
  • service
  • en aanbiedingen.

Bij minimaal 380 beoordelingen van consumenten kwam de winkelier in aanmerking voor de titel. De winkel met het beste rapportcijfer per provincie won de provincietitel en maakte kans op de landelijke publieksprijs ‘Beste Zelfstandige Winkelier.’

Beoordeling:
In een half jaar tijd hebben ruim 1200 bezoekers de winkel beoordeeld op zes koopaspecten: service, personeel, assortiment, prijs-kwaliteitsverhouding, prijsniveau en acties/aanbiedingen. Gemiddeld scoorde Boer hier een representatieve 8.6 op. Ook werd er gekeken in hoe verre de winkel zou worden aanbevolen bij familie en vrienden en hoe groot de kans is dat een soortgelijke aankoop weer in deze winkel gedaan zou worden.

Uitreiking:

De verkiezing is georganiseerd op initiatief van ABN Amro, de Telegraaf, Q&A Research & Consultancy, wugly.nl en Trade Mart. Gezamenlijk organiseerden zij 12 oktober op de Trade Mart in Utrecht een speciaal evenement voor alle zelfstandige winkeliers. Op dit evenement worden alle provincie winnaars en de landelijke winnaar bekend gemaakt. Winnaar Boer mag zich een jaar lang “Beste Zelfstandige Winkelier 2015-2016” noemen.