Praxis Tuincentrum stopt per 1 januari met de verkoop van dieren en gaat actief verwijzen naar opvangcentra waar dieren geadopteerd kunnen worden.

Praxis Tuincentrum heeft aan de Dierenbescherming laten weten per 1 januari 2016 volledig te stoppen met de verkoop van dieren in de eigen tuincentra: Praxis Tuincentrum Amsterdam Zuidoost, Zoetermeer, Beverwijk en Groningen.
Bovendien onderzoekt Praxis Tuincentrum hoe het alleen nog dierbenodigdheden kan gaan verkopen die voldoen aan de behoeften van dieren. Ook gaat Praxis Tuincentrum actief verwijzen naar opvangcentra waar dieren geadopteerd kunnen worden.

Dierenbescherming
Het besluit volgt op een gesprek van de Dierenbescherming met Praxis Tuincentrum, waarna een pilot tot stand kwam met Konijnenopvang De Werf. In twee filialen van Praxis Tuincentrum is de mogelijkheid onderzocht om een dependance van de konijnenopvang te realiseren en te stoppen met de verkoop van konijnen. Geïnteresseerden werden voorgelicht over het houden van konijnen en konden uitsluitend na een bedenkperiode koppeltjes asielkonijnen adopteren uit de opvang. Het besluit van Praxis Tuincentrum te stoppen met de verkoop van alle diergroepen is een directe uitkomst van deze pilot.

MVO
"Maatschappelijk verantwoord ondernemen is bij Praxis een speerpunt van beleid. Dit uitgangspunt trekken we nu ook door naar onze eigen vestigingen van Praxis Tuincentrum”, zegt Anusha Bruitzman. “Onze volgende stap is te bekijken hoe we het assortiment kunnen aanpassen aan de specifieke huisvestingsbehoeften van huisdieren. Ook gaan we voorlichting geven over het houden van huisdieren. In samenspraak met de Dierenbescherming willen we naar opvangorganisaties in de regio verwijzen."
De Dierenbescherming is erg verheugd en onder de indruk van het besluit van Praxis Tuincentrum om op deze manier actief verantwoordelijkheid te nemen voor dierenwelzijn.