Varo komt voor de dag met een nieuwe en complete lijn meetgereedschappen onder de merknaam Kreator. Zes varianten met ieder hun eigen specificaties en voordelen. Stuk voor stuk kwaliteitsproducten voor een scherpe prijs. “Belangrijke voorwaarden voor tevreden klanten en succes bij onze partners in retail”, aldus directeur Jeroen Nys.

In 2010 schikte Varo haar handgereedschap, accessoires voor elektrisch gereedschap en veiligheidsartikelen onder de nieuwe naam Kreator. Dat nieuwe merk werd een groot succes. Het is in veel Europese dhz-winkels te koop en kreeg onlangs uitbreiding met een complete lijn lasers.

Value for money
‘Waar voor je geld’ is de kern van Kreator. Varo werkt dan ook samen met fabrikanten die voor A-merken produceren. Zo volgt het merk de nieuwste trends en ontwikkelingen op de voet en wordt het assortiment voortdurend verbeterd en uitgebreid. Intussen zijn er meer dan 700 accessoires voor powertools, meer dan 700 referenties in handgereedschap en 100 in veiligheidsartikelen. Qua verpakking vallen de Kreator-producten op door een frisse, moderne look. Drie basiskleuren zetten de toon, waarbij rood de signaalkleur is voor de instapproducten en grijs en zwart de hogekwaliteitsproducten sieren. Stuk voor stuk worden alle referenties onderworpen aan een rigoureuze kwaliteitscontrole en toch zijn ze snel leverbaar. Dat geldt uiteraard ook voor de lijn laserproducten, de jongste telg in het Kreator-assortiment.

KRT706200W
Deze laser projecteert een heldere lijn van drie meter of kan een duidelijk punt markeren op een wand op wel twintig meter afstand. Deze punt- of lijnlaser kun je gebruiken om horizontaal en verticaal uit te lijnen. Ideaal om schappen waterpas te monteren of schilderijen op te hangen. Steeds perfect waterpas en in lijn. De laser klik je magnetisch in zijn houder die weer past op een driepootstatief. Ook kun je hem aan de wand bevestigen of op de tafel of vloer plaatsen.
Dankzij een stelschroef kun je de laser in de houder juist afstellen om zelfs vanaf een ongelijke ondergrond toch een waterpas-lijn uit te zetten. Eénknopsbediening maakt het gebruik gemakkelijk. Houder en twee Duracell-batterijen zijn inbegrepen, zodat de eindgebruiker meteen aan de slag kan.

KRT706205
Deze tegellaser heeft een magnetische wandhouder en projecteert twee heldere lijnen in een hoek van 90° tot wel zeven meter afstand. Je kunt hem even makkelijk gebruiken voor recht als voor diagonaal tegelwerk. De laser heeft een T- en een L-hoekje waardoor je de omliggende wanden en hoeken perfect kunt gebruiken om snel en precies een raster uit te zetten.

KRT706215
Deze digitale laser is de perfecte partner voor meetwerk tot op 60 meter en tot op 2,0 mm nauwkeurig. Hij garandeert niet alleen een exacte lengtemeting, maar berekent ook eenvoudig oppervlakte en volumes. Voor indirecte metingen op basis van de stelling van Pythagoras draait deze Kreator zijn hand niet om. Altijd makkelijk om afstanden te bepalen als je niet rechtstreeks kunt meten vanwege obstakels. Maar dat is nog niet alles. Het slimme meetgereedschap telt op en trekt af met één druk op de knop en onthoudt tot twintig metingen in zijn geheugen. Een groot scherm en makkelijke montage op een statief maken het gemak compleet.

KRT706220T1
Deze kruislaser is zelfnivellerend en kan een kruis projecteren, maar ook een horizontale of verticale laserlijn. Binnen vijf seconden stelt hij zichzelf automatisch waterpas met een nauwkeurigheid van 0,5 mm/m. Een handige led-indicator geeft een seintje als het zover is. Voor diagonaal kruiswerk kun je de automatische nivellering uitschakelen. Met één enkele knop schakel je tussen de diverse werkwijzen van dit handige apparaat. De opties maken deze laser perfect voor alle mogelijke werkzaamheden. Uitlijnen, nivelleren, het is allemaal mogelijk met deze laser. Tot een bereik van tien meter. Door hem uit te schakelen, beveilig je de zelfnivellering. Bij levering komt deze laser compleet met een statief met nivelleringsglas en twee batterijen.

KRT706225C
Ook deze zelfnivellerende kruislaser stelt zichzelf binnen vijf seconden op scherp voor een exact zuivere kruisprojectie. Hij is perfect voor het uitzetten van tegelwerk of waterpas hangen van schilderijlijsten. Ook deze heeft een bereik van tien meter en een nauwkeurigheid van 0,5 mm/m. De laser wordt geleverd met een flexibele klem waarmee je hem eenvoudig op ieder oppervlak kunt monteren. Zelfs op een statief.

KRT706230T1
Deze zelfnivellerende kruislaser 360° tenslotte heeft maar liefst vijf werkmodi. Je kunt bijvoorbeeld over 360° een horizontale lijn projecteren. Maar ook een gewone verticale en horizontale lijn, alsook een kruislijn of een diagonale kruislijn zijn een fluitje van een cent. Al deze opties maken deze laser 
de alleskunner bij uitstek. Zeker ook omdat hij samen met een statief en twee batterijen geleverd wordt.

Meer in het verschiet
Zo voegt Varo opnieuw een volledige lijn toe aan het uitgebreide assortiment kwaliteitsgereedschap. Daar blijft het echter niet bij. Een uitgebreid luik opslag- en transportproducten staat hoog op de agenda om later dit jaar te verschijnen. “Zo maken we het onze partners in retail steeds
gemakkelijker om hun eindgebruikers plezierig en goed te laten werken. Dat is volgens ons precies de basis voor succes.”