Hitachi-Ruurd-van-der-Vegt-DSC09670a_0.jpg

Voorsprong door techniek

Met koolborstelloze, gesnoerde machines geeft Hitachi haar dealers een assortiment waarmee ze met kop en schouders boven de markt kunnen uitsteken. Ze zijn kleiner, lichter en gaan langer mee. Dankzij AHB en ACS werk je er ook nog makkelijker mee.

Kleiner, lichter, ergonomisch en gebruiksvriendelijker. Dat zijn de nieuwe Hitachi-gereedschappen  met koolborstelloze motoren. Bovendien hebben de motoren minder interne weerstand, waardoor ze minder warm worden en langer meegaan. “Door als eerste gesnoerde machines aan te bieden met koolborstelloze motoren, onderstrepen we bij Hitachi onze voorsprong in techniek”, zegt Ruurd van der Vegt. Van de accumachines hebben er al meer dan vijftig zo’n motor. Met de slagmoersleutels, boor-/breek-/hakhamers, de slijper en de cirkelzaag biedt Hitachi de voordelen ervan ook in het gesnoerde segment aan de professionele eindgebruiker.

Ongevoelig voor spanningswissels
Niet voor niets zijn dit bij uitstek machines voor zwaar en intensief werk. Juist geschikt voor klussen waar de eindgebruiker het waardeert dat je meer controle hebt op je werk, je langer met een machine kunt werken en hij minder last heeft van stof en vonken. Een ander voordeel: de machines zijn veel
minder gevoelig voor spanningswisselingen. Op de bouw heb je vaak veel verlengsnoeren geschakeld of heb je een slechte aansluiting op de paddenstoel. De dip of piek waarmee je dan te maken krijgt, kan leiden tot verbrande motoren of wisselende prestaties. “Daar heb je met deze Hitachi’s geen last meer van”, zegt Van der Vegt. “Sterker nog, slijpen doen ze vaak op een aggregaat. Die hebben standaard zo’n piek bij inschakelen. Ook geen probleem meer”, klinkt het overtuigd.

Constant presteren
De machines zelf vallen in de smaak bij de professionele eindgebruiker. Ze bieden diverse voordelen. De slagmoersleutels zijn bijvoorbeeld kleiner en sterker en zijn beter in te stellen qua aandraaimoment. Ze hebben de Aluminium Housing Body (AHB). In dit huis zijn de lagers beter opgesloten waardoor de machine minder trilt, de lagers minder stof te verduren krijgen en tot twee keer langer meegaan. Dit heeft een positief effect op de levensduur van de motor. Van der Vegt: “AHB zie je straks op veel Hitachi’s terug, net als ons beproefde systeem van User Vibration Protection.” De boor-/breek-/hakhamers zijn kleiner en compacter, blijven constant presteren bij spanningswisselingen en zijn ongevoelig voor stof. “Deze machines worden gebruikt in heel zware omstandigheden. Het is goed om te weten dat hun standtijd extreem omhoog is gegaan.”

Makkelijk meters maken
Hetzelfde geldt voor de slijper. Dat is een 1050W-apparaat dat 40% kleiner en 30% lichter is dan zijn soortgenoten. Met een diameter van het huis van 55 mm verslaat hij zijn dichtstbijzijnde concurrenten die allemaal 65 mm hebben. “Het is een kleine en compacte machine, maar tegelijk een superprofessionele krachtpatser waarmee je met gemak meters maakt, zo licht en handelbaar is hij”, zegt Van der Vegt. De handcirkelzaag onderscheidt zich stevig van zijn soortgenoten. Ten eerste door zijn gewicht: 2,7 kg in vergelijking met de gangbare 3,7 kg. Door een combinatie van een kleiner
asgat, een andere tandwielkast en een compacter huis heeft de zaag een bereik van 66 mm. Met een 6-duimsblad (165mm) is dat normaal gesproken maximaal 55 mm. De cirkelzaag heeft bovendien een Silent Mode-functie in zijn Active Control System. Een systeem dat de machine stiller en efficiënter maakt. Hij stuurt continu het vermogen bij. Geeft meer als het moet en minder als het kan. “Allemaal dankzij de elektronica in de koolborstelloze machine”, onderstreept Van der Vegt.

Tevreden klanten
“Met deze machines kun je je als dealer onderscheiden aan de bovenkant van de markt”, legt Van der Vegt uit. “Met dit complete pakket steek je als dealer met kop en schouders uit boven de rest van de markt. Bovendien vragen we aantrekkelijke prijzen voor deze topproducten. Op die manier kun je je
eindgebruiker tevreden stellen met de voordelen van ons A-merk. Daar gaat het uiteindelijk toch om?”

Deel dit bericht

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

Word abonnee

  • Ontvang iedere editie van Vakblad MIX
  • Ontvang onze email-nieuwsbrief
  • Toegang tot álle content op MIXonline.nl
  • Inclusief marktcijfers en artikel-archief
  • Geef 3 collega's een login cadeau
  • Een openbaar persoonlijk profiel
  • Je persoonlijke nieuwsoverzicht in MijnMIX
  • Reageren op artikelen
Word abonnee