Op 20 september was Formido gastheer voor de Porsche 11 stedentocht. Tijdens de Porsche 11 stedentocht doen ruim 140 auto’s de 11 beroemde steden van Fryslân aan. Naast enkele behendigheidsproeven, was er dit jaar een fotoshoot in Formido Stiens.

In 2007 maakte Formido zijn intrede in de autosport. Als hoofdsponsor van de Formido Swift Cup ondersteunde de Deco Bouwmarkt jong talent dat begon aan een carrière in de autosport. Niemand had destijds kunnen verwachten dat deze populaire opstapklasse zeven seizoenen lang zou racen en vele talentvolle rijders een mooie start zou geven. Menig Formido Swift-coureur is inmiddels succesvol in hogere klassen. Al die jaren bleef Formido de Swift Cup trouw, maar net zoals de Swift-coureurs doorgroeiden is de Supercar Challenge voor Formido een unieke kans om zelf ook naar een hogere klasse te promoveren. Formido ondersteunt de gehele Supercar Challenge.

Op 20 september kwamen er 2 Supercars naar Stiens om hun snelle collega’s te begroeten; 140 Porches van hagelnieuwe tot prachtig gerestaureerde old-timers. Na de begroeting mochten, tot grote verbazing van de chauffeurs, de Porsches de bouwmarkt in, waar ze een korte route volgden, en werden opgewacht door de “Formido-Girls” waar ze mee op de foto gingen. Om vervolgens in stijl via de afdeling boutjes en moertjes de winkel weer te verlaten. Om door te koersen naar Dokkum. Dit was een zeer aangename verrassing voor de deelnemers van de Porsche 11 stedentocht, die allen wisten dat er een fotoshoot zou zijn in Stiens, maar niet dat dit in de bouwmarkt zou zijn. Deze bijzondere ontmoeting tussen de snelle auto’s is niet onopgemerkt gebleven, een verslag van het evenement zal door RTL-GP op 4 oktober worden uitgezonden.