Bosch-mini_0.jpg

Bosch brengt nieuwe topper

Ook dit najaar komt Bosch weer met diverse innovaties. De topper: de unieke Ergonomics accuschroef- en klopboormachines. “Hij ziet er onderscheidend uit, consumenten kunnen er makkelijker en langer mee werken en hij heeft een langere levensduur. Allemaal voor dezelfde prijs.”

Dankzij de Syneon chip kun je nu nog langer werken met Lithium-Ion accugereedschap van Bosch. Senior Brandmanager Powertools DIY Jacqueline Schippers legt uit hoe dat komt: “De Syneon-chip bevat speciale software en verzorgt de optimale communicatie tussen de motor, de accu en de versnelling. Zo zorgt de intelligente chip dat er altijd precies de hoeveelheid kracht wordt geleverd die op dat moment nodig is. Nooit te veel, nooit te weinig.” Dat zorgt er voor dat je met deze machines veel langer kunt werken. Zo staven ook onafhankelijke tests van Stiwa en SLG.

Langer werken, sneller laden
Testconclusies: Bosch accugereedschap kan meer applicaties aan dan de concurrentie en bovendien zijn de Bosch-Lithium-Ion accu’s tot 85% efficiënter. Zo kun je met de PSR 18 LI-2 bijvoorbeeld 20 % en 61% meer schroeven in zacht hout draaien dan met de nummers twee en drie in de test. En 37% tot 85% meer gaten boren in kalkzandsteen. Stiwa concludeerde dat dezelfde machine van Bosch (2.0 Ah) dezelfde score haalde in applicaties als een professionele 4.0 Ah-machine van een concurrerend merk. En een hogere score in applicaties per acculading dan iedere andere geteste concurrent. Allemaal dankzij de Syneon-chip.
Ander nieuws aan het Li-Ion-front is de nieuwe vorm van de accu. De accu heeft een softgrip-voetje waardoor hij stabieler staat en valbestendiger is geworden. Belangrijker is dat hij platter werd en lichter, met behoud van dezelfde capaciteit. Je schuift hem aan de lader in plaats van hem er in te klikken en hij is na 40 minuten op 80% van zijn lading en ‘ready to go’. De lader heeft dan ook twee indicatoren: één voor het 80%-niveau en een ander voor 100% lading. Schippers: “En uiteraard is in de hele 18V-range de nieuwe accu compatibel met alle bestaande gereedschappen in ons DIY- en tuinassortiment.”

Ergonomische topper
Op accugebied blijft Bosch dus vooroplopen. Maar ook aan de machines zelf verandert er de komende tijd heel veel. Op basis van uitgebreid gebruikersonderzoek ontwikkelde de fabrikant een volledig nieuwe accuklopboor- en accuschroefmachine. Deze Ergonomics worden wat Schippers betreft de hit van dit najaar. “UX staat voor User Experience en is voor ons de basis van alle nieuwe ontwikkelingen. Ervaringen van consumenten leerden ons dat zij de machines tijdens boor- en schroefwerk vaak met een tweede hand aandrukten achterop de motor. Dat is niet alleen onhandig en ergonomisch niet verstandig, maar ook niet goed voor de motor. Je beperkt de koeling waardoor hij de kans op oververhitting groter wordt.” Daarom hebben de PSB en PSR-Ergonomic een compleet nieuw design. Eindgebruikers kunnen hun tweede hand op de voorste greep in de beugel plaatsen en de machine zo met twee handen ergonomisch en efficiënt bedienen. De nieuwe schakelaar voor de draairichting is voortaan ook te bedienen zonder je handen te verzetten. Klik je hem naar voren, dan schroef je in, trek je hem terug, schroef je uit.
Schippers: “Dankzij een koolborstelloze motor werken deze nieuwe machines beter en efficiënter. Ze hebben minder interne wrijving en gaan daardoor langer mee. Samen met onze nieuwe accu’s en dit unieke design kunnen consumenten met deze machines niet alleen langer werken, maar ook nog eens veel gemakkelijker. En dat voor dezelfde prijs als de huidige machines.”

Volop ander nieuws
Ook nieuw in het Bosch-assortiment is een nieuwe accucirkelzaag PKS 10,8 LI. Een compact zaagje dat perfect is voor parket- en laminaatwerk, tot 26 mm diep kan, verstek zaagt en niet snel moe is. Ander nieuws: een nieuwe accuradio als aanvulling op de succesvolle PRA Multipower. Deze radio is compacter qua design maar doet qua geluid niet onder voor zijn grote broer. Hij is compatibel met een 10,8 V accu, spatwater- en stofbestendig, maar moet het zonder Bluetooth stellen en wordt ook zonder accu geleverd. “Maar dit maakt hem qua prijs zeer aantrekkelijk. En dat is mooi, want hij komt precies op tijd voor de Kerst- en Sinterklaastijd”, meldt Schippers.
Het assortiment van meetgereedschap krijgt er met de Zamo een upgrade van de PLR 15 bij. De opvolger van deze markttopper meet 20 meter in plaats van 15, onthoudt drie metingen, kreeg een groter scherm en antislip-reliëf op de bedieningsknop. Schippers: “De naam Zamo zegt het al. Net als de IXO, Primo, Uneo en Quigo kreeg hij een unieke naam omdat het een bijzonder gereedschap is. Op het lijf geschreven van de enthousiaste klussers, de enjoying hobbyisst, zoals wij hen noemen.”

Deel dit bericht

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

Word abonnee

  • Ontvang iedere editie van Vakblad MIX
  • Ontvang onze email-nieuwsbrief
  • Toegang tot álle content op MIXonline.nl
  • Inclusief marktcijfers en artikel-archief
  • Geef 3 collega's een login cadeau
  • Een openbaar persoonlijk profiel
  • Je persoonlijke nieuwsoverzicht in MijnMIX
  • Reageren op artikelen
Word abonnee