Met veel vertrouwen in een goede toekomst opende medio oktober in Bilthoven een nieuwe Hubo XL-winkel geopend. Voor de Hubo-formule de 157e winkel in Nederland. Het is een bijzondere locatie, waar eens een van de eerste doe-het-zelfzaken van ons land startte.

In Bilthoven was sinds enige jaren geen doe-het-zelfzaak meer aanwezig. Reiko Bos, eigenaar van de nieuwe Hubo: “In eerste instantie leek het riskant om in deze tijden een winkel te openen, maar er was marktpotentie in Bilthoven aanwezig en bovendien ligt het dieptepunt van de crisis inmiddels achter ons.” Het pand aan de Koperwieklaan werd eerst grondig verbouwd. De ligging is ideaal, aldus Bos. “Ook het moment van de start is goed: er vinden weer regelmatig verbouwingen plaats en de huizenmarkt trekt ook weer aan.”

Hubo Bilthoven heeft een totale oppervlakte van 700 m2. In de winkel is een ruim maatwerkplein aanwezig, met onder andere schuifdeurkasten op maat, binnen- en buitendeuren en binnen zonwering. Daarnaast beschikt Hubo Bilthoven over een werkplaats waar ideeën van klanten uitgewerkt worden.

Gertjo Janssen, directeur van Hubo’s franchisegever DGN-retail, feliciteert Bos met de opening. “Het is een mooie winkel, waar klanten op maat worden geadviseerd en geholpen. Daar ligt ook de kracht van onze formules, met deskundige medewerkers die consumenten helpen om van een probleem naar een oplossing te komen. En met Hubo zitten we, na lastige jaren, weer volop in de lift.”